Krimi

Zadržali ho v našom okrese a potom dostal ZÁKAZ. Do Michaloviec sa tak skoro nevráti!

Ďalší cudzinec v obciach, ktoré sú si blízke s hranicami východu, bol zadržaný v Michalovskom okrese. Čo sa s ním stalo?

Ilustračný obrázok k článku Zadržali ho v našom okrese a potom dostal ZÁKAZ. Do Michaloviec sa tak skoro nevráti!
Zdroj: www.pixabay.com

Štátny príslušník Tadžikistanu, ktorého hraniční policajti zadržali v utorok 7. decembra medzi obcami Veľké Slemence a Ptrukša v okrese Michalovce, nesmie vstúpiť na územie Európskej únie (EÚ) päť rokov. Rozhodla o tom polícia a Tadžika do doby jeho administratívneho vyhostenia umiestnila v Útvare pre zaistených cudzincov PZ Sečovce.

Otestovali ho na covid

Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická. Hraničiari z veľkých Slemeniec zadržali Tadžika bez cestovných dokladov vo večerných hodinách.

Na oddelenie ho predviedli v súlade s protipandemickými opatreniami a podrobil sa aj RT-PCR testu s negatívnym výsledkom. „Na oddelení bol muž ošetrený tímom RZP pre silnú bolesť chodidla bez následnej hospitalizácie,“ doplnila Kopernická.

Vyhostenie

Keďže polícia šetrením zistila, že cudzinec sa na území Slovenska zdržiaval neoprávnene, vydala mu rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a všetkých členských štátov EÚ.

ilustračné foto

Viac správ

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM