Šport

Zmeny po nepresvedčivých výkonoch: Spišiak na lavičke skončil, nový tréner sa hľadať nebude

V hokejovom klube Dukla Michalovce opäť došlo k zmenám na trénerskom poste. Minulotýždňové odvolanie Ladislava Spišiaka je už druhou výmenou trénera v tejto sezóne. Kto bude viesť Zemplínčanov v ďalších kolách?

Ilustračný obrázok k článku Zmeny po nepresvedčivých výkonoch: Spišiak na lavičke skončil, nový tréner sa hľadať nebude
Zdroj: Webnoviny.sk

Naši hokejisti majú za sebou už druhú zámenu na trénerskej lavičke. Koncom minulého roka skončil v michalovskom tíme Marián Horváth, ktorý viedol tým štrnásť úvodných kôl. Na jeho miesto nastúpil Ladislav Spišiak, ktorý úlohu lodivoda, podľa prezidenta hokejového klubu, nezvládol.

Neuspokojivé výsledky

Správna rada klubu sa rozhodla, po prehre v 36. kole na ľade Prievidze (3:5), konať a jednohlasne odvolala z funkcie hlavného trénera.

„Dôvody sú asi každému zrejmé. Sú to neuspokojivé výsledky a takisto nepresvedčivé výkony, s ktorými sa boríme prakticky od začiatku sezóny. Raz zahráme dobre, raz zle a ťahá sa to celú sezónu. Poslednou kvapkou bola prehra v Prievidzi, kde sme jednoznačne počítali s víťazstvom. Družstvo k lepším výkonom nedokázal prebudiť ani Ladislav Spišiak a aj preto sme sa rozhodli k zmene na trénerskej stoličke,“ uviedol Alexander Černega, prezident HK Dukla Michalovce.

Ladislav Spišiak má s michalovskou Duklou za sebou devätnásť zápasov, v ktorých dosiahli bilanciu deväť víťazstiev , deväť prehier a jednu prehru po predĺžení.

Nový tréner sa zháňať nebude

Kto povedie tým v ostávajúcich zápasoch súťaže? „Do konca súťaže už nového trénera zháňať nebudeme. Vedením družstva je poverený doterajší Spišiakov asistent Peter Tirpák,“ doplnil Černega.

Peter Tirpák už má skúsenosti s vedením tímu. V čase, keď sa hľadala náhrada za Mariána Horvátha, viedol Duklu v troch úspešných zápasoch. Vtedy sa mu podarilo dosiahnuť úspešné výsledky a získať potrebné body.

Foto: ilustračné

Zdroj: HK Dukla Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM