Krimi

Dohnali 15-ročného chlapca k samovražde spolužiaci? "Roman, skoč," kričali na neho

15-ročný Roman podľahol zraneniam, ktoré si spôsobil skokom zo strechy. Podľa nešťastného otca mal byť jeho syn šikanovaný.

Ilustračný obrázok k článku Dohnali 15-ročného chlapca k samovražde spolužiaci? "Roman, skoč," kričali na neho
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky , Pexels.com

V pondelok (21. novembra) otriasla Slovenskom tragédia. Predpoludním v Parchovanoch (okres Trebišov) skočil počas prestávky zo strechy základnej školy 15-ročný Roman.

Na miesto okamžite dorazili záchranári a chlapca previezli do nemocnice, no tam deviatak zraneniam podľahol.

Otec zverejnil šokujúce video

Ako informoval Čas.sk, posledné momenty chlapcovho života zachytáva video, ktoré portálu poskytol Romanov utrápený otec Dominik.

Na záberoch vidno, ako školák kráča po streche. „Počas toho je zo záznamu počuť, ako na zúfalého Romana deti kričali. "Roman, poď dole, č**ák“, „Roman, skoč!“ je počuť na videu," píše server.

Rodičia tvrdia, že chlapec bol v škole šikanovaný.

Na mieste nehorela jediná sviečka

Redakcia Nového Času sa spolu s otcom vybrala do školy, kde ich prekvapilo, že na mieste nebolo zriadené pietne miesto, nikde nehoreli sviečky a nebola vyvesená čierna vlajka. Podľa riaditeľa to totiž neodporučili psychológovia.

"Nemám k tomu slov. Riaditeľ mi povedal, že ak s tým teda súhlasím, on ju tam dá… Roman školu reprezentoval na rôznych súťažiach, mal dobré výsledky a oni mu nezapália ani jednu sviečku?“ povedal Romanov otec a na mieste zapálil prvú sviečku.

Chlapca mali šikanovať

Zdrvený otec niekoľko dní po tragédii prehovoril. Podľa neho bol jeho syn dlhodobo šikanovaný. „Roman mi o tom, že ho šikanujú, vravel. Šok bol, keď som zistil, že ho šikanujú dievčatá. Šikanovali ho slovne, rôznymi urážkami či narážkami na jeho výzor, vlasy, oblečenie, dokonca školskú výbavu. Stalo sa tiež, keď mal na sebe niečo lepšie ako ony, že mu to zničili. Dostával od nás vreckové, za ktoré si kúpil výbavu na výtvarnú výchovu, kde bolo naozaj všetko. Niekto mu tam vylial lepidlo a bolo po výbave. Keď som sa ozval s tým, že sa mi to nepáči, ohlas nebol takmer žiadny,“ povedal v stredu (23. novembra) s tým, že chlapca mali šikanovať aj prostredníctvom správ na jednej zo sociálnych sietí.

Roman mal z dôvodu neprestávajúcej šikany navštevovať odborníka a brať lieky. Podľa otca trpel depresiami. Polícia už v tomto tragickom prípade začala trestné stíhanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM