Krimi

Tínedžer na východe jazdil bez vodičáku a nafúkal: Súd sa s ním nepáral, prišiel o auto!

Nemal ešte vodičák a nafúkal... Novým vlastníkom tínedžerovho auta sa stal štát!

Ilustračný obrázok k článku Tínedžer na východe jazdil bez vodičáku a nafúkal: Súd sa s ním nepáral, prišiel o auto!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Koncom januára si 18-ročný tínedžer sadol za volant Fabie a jazdil po obci Úbrež v Sobraneckom okrese. Nebolo by na tom nič zvláštne, ale policajti si všimli, že mu nesvieti pravé predné svetlo a zastavili ho.

„A problém bol na svete. Vodičský preukaz predložiť nemohol, pretože žiadny nemal. Nebol totiž ešte držiteľom vodičského oprávnenia. Tento „nevodič“ navyše počas dychovej skúšky „nafúkal“ 0,50 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,04 promile, opakovaná dychová skúška mala navyše stúpajúcu tendenciu, a to 0,54 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,13 promile,“ uviedla košická polícia prostredníctvom sociálnej siete.

Sudca Okresného súdu v Michalovciach mu uložil trest prepadnutia veci a novým vlastníkom Fabie sa tak stal štát. Navyše mu uložil trest odňatia slobody na 4 mesiace a zákaz činnosť viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu po dobu 18 mesiacov.

Polícia prostredníctvom tohto prípadu upozorňuje, že sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu sa nevypláca, pretože trestom môže byť okrem iného aj prepadnutie alebo zhabanie veci.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM