Rôzne

Vodiča na východe prekvapil obrovitý tvor: Veľkosťou vraj bol ako veľké SUV!

"Za kruháčom si dávajte pozor, nebol som od toho "dačoho" ďaleko," upozorňoval vodič ostatných. Čo mu takmer skrížilo cestu?

Ilustračný obrázok k článku Vodiča na východe prekvapil obrovitý tvor: Veľkosťou vraj bol ako veľké SUV!
Zdroj: Facebook.com/Dopravný servis TV MI KE VT PO

K udalosti došlo v okrese Trebišov, na ceste smerom na obec Veľaty. Vodičovi takmer vošiel do cesty pre neho v tej chvíli neznámy tvor. „Dávajte pozor, nebol som ďaleko od toho “dačoho”. Veľkosťou veľké SUV,“ zdieľal Marko foto aj video v jednej z facebookových skupín zameraných na dopravné informácie.

„Bol to los, ja som ho stretla včera,“ okomentovala príspevok Janka. „Včera niekto dával, že videl losa v okolí Rozhanoviec,“ pridala sa Veronika. „Toto by som nechcel na ceste stretnúť,“ poznamenal Daniel.

„V Poľsku bežná vec. Ťahajú sa aj k nám,“ napísal Matej a jeho slová potvrdila Dáša, podľa ktorej je ich tu čím ďalej viac.

Los bol na východe témou už začiatkom roka. Od Vianoc ho stretávali v okolí Vranova nad Topľou. Viac si môžete prečítať tu.

Los európsky mokraďový sa na našom území bežne nachádzal zhruba do konca 17. storočia, kedy bol vyhubený. Aj keď si toto zviera mnohí spájajú najmä so Škandináviou, početná populácia sa nachádza v susednom Poľsku. Aktuálne je však možné na neho výnimočne natrafiť aj na Slovensku.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM