Peter Simon Správy

Aj cez prázdniny pulzuje v škole život: Duálne vzdelávanie aj odborná prax v Holandsku

V Obchodnej akadémii v Rožňave, ako v jednej z najúspešnejších stredných odborných škôl v Košickom samosprávnom kraji, pulzuje život aj cez prázdniny.

Ilustračný obrázok k článku Aj cez prázdniny pulzuje v škole život: Duálne vzdelávanie aj odborná prax v Holandsku
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie a zamestnanci Obchodnej akadémie v Rožňave nezaháľali ani počas dvojmesačných letných prázdnin. Pre svojich študentov pripravili niekoľko noviniek. Jednou z nich je aj príprava podkladov pre začatie nového systému vzdelávania – systému duálneho vzdelávania.

Duálne vzdelávanie

Ako informuje škola na svojom oficiálnom Facebooku, škola už od minulého školského roku postupne podpisovala duálne zmluvy so šiestimi firmami. „S nimi počas leta uzavrelo učebné zmluvy 8 žiakov a ich zákonní zástupcovia za prítomnosti vedenia obchodnej akadémie. Duálne a učebné zmluvy zaručujú žiakom prepojenie ich teoretických vedomostí s praktickou prípravou u zamestnávateľa na pracovisku praktického vyučovania počas celého štúdia v obchodnej akadémii. V našej škole sa teda v SDV bude od školského roka 2019/2020 vzdelávať 8 žiakov. Pre obchodné akadémie (nielen pre tú našu) je to nová výzva k smerovaniu svojej budúcnosti,“ dopĺňa škola.

Prax v zahraničí

Ďalšou prázdninovou aktivitou bolo, že riaditeľ školy podpísal zmluvu s Národnou agentúrou programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu, ktorá zabezpečí šesťtýždňovú odbornú prax našich žiakov v Holandsku. Žiaci, ktorí cestujú už v septembri do Holandska, si spolu s pani učiteľkou Vidovou vyhľadávali najlepšie letecké spojenia do Amsterdamu.

Ako sa na stránke ďalej informuje, počas letných prázdnin spolu s projekčnou firmou pripravoval riaditeľ školy podklady pre stavebné konanie na výstavbu školského stravovacieho zariadenia.

Podpis zmluvy na učebne s 3D technikou

„Z Ministerstva pôdohospodárstva SR bola zaslaná aj zmluva, ktorú riaditeľ školy podpisoval pred viac ako týždňom. Je to zmluva v rámci Integrovaného regionálneho operačného plánu (IROP) na projekt rekonštrukcie troch odborný učební informatiky a vybudovanie jazykovej učebne a učebne s 3D technikou,“ informuje Obchodná akadémia.

Ako na záver uviedla škola, okrem týchto aktivít sa vymaľovali triedy, školská jedáleň a priestory v školskom internáte. „Môžeme konštatovať, že škola je pripravená na nový školský rok, v rámci ktorého sa prostredníctvom aktivít vedenia školy dostáva obchodná akadémia na kvalitatívne vyššiu úroveň,“ píše sa na oficiálnom Facebooku Obchodnej akadémie v Rožňave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM