Krimi

Besnenie v areáli nemocnice: Svorka túlavých psov usmrtila ovce, zásah sestričiek!

V areáli rožňavskej nemocnice útočila svorka túlavých psov. Usmrtili tri ovce, ďalšie zachránili sestričky!

Ilustračný obrázok k článku Besnenie v areáli nemocnice: Svorka túlavých psov usmrtila ovce, zásah sestričiek!
Zdroj: Facebook.com/Druživa

Usmrtené ovce patrili občianskemu združeniu Druživa. V meste spásali verejné priestranstvá a využívané boli aj na terapeutické účely. Mestská polícia po svorke pátra a posilnila hliadkovaciu činnosť, prípadom sa zaoberá aj polícia.

K útoku psov došlo ešte v nedeľu 17. marca v ranných hodinách, svorka zaútočila na ovce pasúce sa v areáli nemocnice po tom, čo sa jej podarilo zničiť elektrický ohradník.

„Dve ovečky zachránili sestričky z nemocnice,“ uviedol predseda OZ Druživa Miloslav Kováč s tým, že svorka pravdepodobne pozostávala zo štyroch túlavých psov.

Odchyt túlavých psov v Rožňave zabezpečuje mestská polícia, napriek incidentu situáciu v meste nepovažuje za problémovú.

„Odchytili sme za uplynulý rok 94 túlavých psov, tento rok už 15. Vedeli by sme odchytiť aj viac, ale sme obmedzení kapacitnými možnosťami karanténnej stanice, kam sa psy následne umiestňujú,“ priblížil náčelník MsP Róbert Hanuštiak.

Najväčší počet túlavých psov mestskí policajti evidujú v severnej časti mesta, v tejto oblasti sa nachádza aj areál nemocnice. V súvislosti s incidentom prijala MsP aj viaceré opatrenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM