Správy

Dobré správy pre pacientov rožňavskej nemocnice: Čakať na vyšetrenia sa nám bude príjemnejšie

Asi každý Rožňavčan, ktorý šiel do nemocnice krútil hlavou nad žalostným stavom lavičiek, na ktorých mal čakať na vyšetrenie. No tomu je už koniec!

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre pacientov rožňavskej nemocnice: Čakať na vyšetrenia sa nám bude príjemnejšie
Zdroj: Dnes24.sk

Zdravotná poisťovňa Dôvera sa ich rozhodla vymeniť za nové v spolupráci s riaditeľmi dvanástich slovenských nemocníc, do ktorých patrí aj tá naša. Momentálne sa už pracuje na odstraňovaní poškodených lavičiek, ktoré nám robili spoločnosť pri čakaní na vyšetrenie dlhé roky.

Už sa pracuje

„O technické zariadenie nemocníc sa nemá starať zdravotná poisťovňa. Našli sme však spôsob, ako túto investíciu finančne pokryť, nemocnice boli ochotné spolupracovať, tak sme pomohli nad rámec našich povinností. Pacienti si zaslúžia pekné nemocnice,“ uviedol Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Vybrali sme sa pozrieť ako to momentálne vyzerá v Rožňave. Aktuálne sa pracuje na odstraňovaní starých lavičiek, ale na niektorých miestach vymenia aj linoleum, ktoré bolo taktiež v dosť žalostnom stave.

„Celkovo tak pribudne takmer 1200 lavičiek s 4100 pohodlnými miestami na sedenie. Nemocnica Svet zdravia Rožňava bude jedna z prvých, ktorá dostane dodávku nových lavičiek. Rožňavskí pacienti sa môžu tešiť na 214 lavičiek so 722 miestami na sedenie. Nové lavičky budú prevažne umiestnené do vynovených ambulantných priestorov, ktoré práve teraz prechádzajú rekonštrukciou podláh a sociálnych zariadení,“ povedal Tomáš Kráľ, hovorca siete regionálnych nemocníc Svet zdravia.

To fakt?

Na rade sú aj nemocnice v Humennom, Michalovciach, vo Vranove nad Topľou, v Spišskej Novej Vsi, Partizánskom, Stropkove, Žiari nad Hronom, Rimavskej Sobote a Banskej Štiavnici.

„Projekt nových lavičiek vznikol na základe iniciatívy Pekná nemocnica. Práve lavičky patria medzi najkritizovanejšie veci v slovenských nemocniciach. Často sú zničené a pôsobia odpudivo. Generálna výmena všetkých lavičiek prezentuje nový štandard v čakárňach dvanástich nemocníc Svet zdravia na Slovensku,“ dodal Kráľ.

Pacientom sme priblížili, na čom sa vlastne pracuje a toto sú ich reakcie: „To fakt?! Tak toto ma prekvapilo, ale poviem vám v poslednom čase si všímam že sa stále na niečom pracuje, no a teraz tieto lavičky aspoň aj na nás myslia,“ povedala s úsmevom pani Mária.

„Tak hneď pri vchode som si všimla, že odstraňujú tie staré hnusné lavičky. Prekvapilo ma to, dojem bude hneď krajší, už sa na ne teším,“ dodala mamička Janka.

Práce budeme priebežne monitorovať a pripravíme reportáž po ich výmene.

Zdroj: Peter Simon

Čakanie na vyšetrenie bude pohodlnejšie
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM