Futbal

Druholigoví starší žiaci skončili napokon tretí. Dvaja hráči odchádzajú do MFK Košice

SP MFK Rožňava, druholigoví žiaci, zakončili sezónu o týždeň skôr, pričom futbalisti Sečoviec na posledný zápas nepricestovali. Naši mladíci si tak pripísali tri body po kontumácii. Starší žiaci skončili na peknom treťom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Druholigoví starší žiaci skončili napokon tretí. Dvaja hráči odchádzajú do MFK Košice
Zdroj: Dnes24.sk

Napriek problémom žiaci vybojovali pekné umiestnenie a v nastávajúcej sezóne, ktorá začne už v auguste, budú opäť obliekať druholigový dres. „V závere sme sa trošku potrápili, pričom jarná časť nebola ideálna“ prezradil Pollák, tréner mládeže.

Tréner prezradil, že na jar sa zhoršila dochádzka na tréning, i keď v zimnej príprave všetko vyzeralo veľmi dobre. Hráči postupne vypadávali z tréningového procesu ako i zápasov pre zranenia, ochorenia, výlety, karty. „Preto je bronzová priečka starších žiakov na konci sezóny celkom dobrým umiestnením. Určite sme mohli po jeseni zabojovať o prvenstvo, ale… Našimi najlepšími hráčmi v jarnej časti boli Seman, Revúcky, Mitrík, Kelemen a Krempašský. Seman a Revúcky po sezóne odchádzajú do MFK Košice“ dodal Pollák

Uplynulú sezónu zhodnotil aj útočník, ktorý by sa mal stať v novej sezóne hráčom MFK Košice. „Sezóna bola dobrá, nečakane vysoko sme skončili v tabuľke. Mne osobne sa darilo strieľať góly, čomu som rád. Škoda, že prístup bol aký bol od niektorých hráčov, ale táto sezóna bola úspešná a dúfam, že sa mi takto strelecky bude dariť aj v Košiciach“ prezradil útočník Tomáš Revúcky.

Mladší žiaci sa snažili. Niektoré zápasy im vyšli, niektoré nie. Forma hráčov bola kolísavá, ale podarilo sa im umiestniť v strede tabuľky. V tejto vekovej kategórii je tiež niekoľko talentovaných hráčov, ktorí môžu dorásť na kvalitných hráčov. V priebehu sezóny sa zúčastnili niekoľkých turnajov na Slovensku i v zahraničí. Veľmi kvalitné boli hlavne turnaje v poľskom Krakove, kde sa hráči mohli konfrontovať s poľskou mládežníckou špičkou.

V závere sezóny sa v rámci akcie „Hviezdy športu v Rožňave“ podarilo zahrať si zápas mladších žiakov proti chlapcom z Neapola, čo bolo pre chlapcov poučné i motivačné. V novej sezóne by chceli rozbehnúť už začatý projekt s MŠ, futbal priblížiť bližšie k deťom na školách a v septembri po prvýkrát zorganizovať testovanie detí 1. roč. ZŠ so zameraním zistenia nadania a orientácie detí na šport.

Autor: Peter Simon

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM