Peter Simon Správy

FOTO z podujatia: V Konskom dvore sa to hemžilo ovečkami a všakovakými dobrotami

Aj tento rok na Konskom dvore v Brzotíne pripravili organizátori pre širokú verejnosť podujatie s názvom Ovčiarsky deň. Zaujímavé ukážky si počas slnečného dňa prišlo pozrieť kopec zvedavcov. Nechýbali ani súťaže a ľudová muzika.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z podujatia: V Konskom dvore sa to hemžilo ovečkami a všakovakými dobrotami
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Samotná myšlienka Ovčiarskeho dňa vznikla jednoznačne z dôvodu zviditeľnenia ovčiarov z Gemera a blízkeho okolia. Na návštevníkov čakal zaujímavý program, v ktorom nechýbali rôzne ukážky, vozenie na koňoch, či zaujímavé súťaže, výrobky remeselníkov a prehliadka mini Zoo.

Ako nám priamo na mieste podujatia prezradila organizátorka Eva Csernoková, Ovčiarsky deň sa organizuje už piaty rok. Ukážkami sa snažia širokú verejnosť informovať o živote na salaši. „Návštevníkom chceme priblížiť prácu na salašoch, výrobu syra, a iné veci, ktoré táto práca obnáša,“ hovorí organizátorka Csernoková.

Pozrite si fotky z akcie v našej galérii.

To však nebolo všetko. Ľudia si mohli zakúpiť aj rôzne syry, bryndzu, či iné výrobky priamo zo salaša. Celá udalosť sa niesla v sprievode ľudovej hudby. „V tento deň sa hlavne jedná o tie naše ovečky. Návštevník sa dozvedel viac o týchto zvieratách. Pre deti sme pripravili aj vozenie na koňoch a pre dospelých súťaže v pití žinčice, držiania črpákov,“ prezradila organizátorka. Ako ďalej dodala, v priebehu dňa prebiehala aj súťaž vo varení halušiek.

Obrazom: Ovčiarsky deň v Brzotíne
44
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM