Správy

HLASOVANIE: 5 najromantickejších miest v Rožňave a okolí, ktoré je to VAŠE?

Najromantickejší deň v roku je opäť tu. Zaľúbenci majú pred sebou ťažkú úlohu. Vyberú sa na romantickú večeru? Obdarujú sa niečím výnimočným? Mnohým stačí nádherný rožňavský exteriér. Ktoré miesto v Rožňave má podľa vás najromantickejší ráz?

Ilustračný obrázok k článku HLASOVANIE: 5 najromantickejších miest v Rožňave a okolí, ktoré je to VAŠE?
Zdroj: TASR

Romantických miest v Rožňave a jeho okolí je viac než dosť. Určite by sa našli aj ďalšie miesta, kde sa „oplatí“ randiť, my sme pre vás vybrali 5 najznámejších.

Centrum Rožňavy

Už tradične je na Valentína zaplnené centrum mesta, ktoré je pýchou Rožňavy. Aj prechádzkou po nej si môžete vychutnať čaro mesta a pokochať sa jeho krásou a historickými budovami. Je to ideálne miesto, kde sa môžete so svojou polovičkou vybrať na prechádzku a dať si niečo dobré pod zub, alebo ju pozvať na zákusok do niektorej z cukrární.

Indiánske jazero

Neďaleko centra je takzvané Indiánske jazero, ktoré vyhľadávajú na relax nielen Rožňavčania. Je to skvelé miesto na spoločnú romantickú prechádzku. Rožňavčania to majú priamo z centra len na skok, avšak na bežný ruch mesta tam určite zabudnete. Príroda a voda Vašej prechádzke dodá ten pravý romantický šmrnc.

Veľký park

Rožňavský veľký park v tomto výbere jednoducho nesmie chýbať. Ponúka toho hneď niekoľko. Uličky lemované košatými stromami, tieň a závan sviežeho vzduchu v horúcich popoludniach. Je ideálny na romantickú prechádzku. Či už s rodinou, malými deťmi, alebo vašou polovičkou sa môžete cez park vybrať až ku rieke Slaná a späť. Výlet vám zaručí okrem prežitého času v prírode a obklopení zelene aj rôzne momenty. Počas návštevy parku si môžete zhotoviť aj niekoľko jarných fotografií.

Výhľad zo Strážnej veže

Určite súhlasíte s tým, že mať mesto na dlani je niečo úžasné. Takýto skvelý pohľad si môžete vychutnať zo Strážnej veže, ktorá Vám ponúka ten najkrajší výhľad v meste. Ak si chcete vychutnať skvelú atmosféru, tak v tom prípade je toto rozhodne skvelá voľba kam zájsť so svojou polovičkou na sviatok zaľúbených.

Park v Betliari

Dominantou obce Betliar v okrese Rožňava je nielen šľachtický kaštieľ z 15. storočia, ale i priľahlý rozsiahly prírodný park z 18. storočia, ktorý patrí k najcennejším a najzachovalejším na Slovensku. Jarná príroda sa prebúdza a park sa ukazuje návštevníkom v plnej kráse. Štebot vtákov umocňuje aj zvuk vody v priľahlom potôčiku. Obdivovať v tieto dni môžete aj stovky snežienok priamo pri kaštieli, no prechádzka v parku vás určite naladí pozitívnou energiou.

Ktoré miesto v Rožňave a okolí je najromantickejšie?

Veľký park 13.6%
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM