Peter Simon Správy

Mesto sa pustilo do odpratávania posypu: Na čo sa použije pozbieraný štrk?

Po snehu už ani stopy, a tak posyp, ktorý v zime pomáhal chrániť proti šmyku, predstavuje problém hlavne pre ženy. Mesto sa pustilo do upratovania.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa pustilo do odpratávania posypu: Na čo sa použije pozbieraný štrk?
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto v snahe zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov na cestách, ako aj chodníkoch, posýpa cesty a chodníky štrkom aj soľou. Ten je počas mrazov, ktoré vytvárajú zľadovatený povrch, veľmi užitočným. Teraz je však tento stav problémom.

S otázkou, ako mesto napreduje s odpratávaním posypu, sme kontaktovali riaditeľa technických služieb, Mikuláša Gregora.

Ako informoval, so zberom zbytkov posypového materiálu začali už koncom minulého týždňa za pomoci Menších obecných služieb (MOS).

„Tento týždeň pokračujem s tým, že v priebehu zajtrajšieho dňa zapojíme aj zametací stroj, ten bude čistiť hlavné ťahy ulíc v meste. Samozrejme sa už prebieha aj zametanie chodníkov. Tam práce začali od Námestia baníkov, potom ulica Košická a postupne teda všetky sídliská v meste,“ povedal pre náš web Gregor.

Zároveň so zberom prebehne aj čistenie kanálových vpustí. „Tie, ktoré evidujeme ako problematické, sú monitorované a čistené v týždennom intervale, a tie ostatné priebežne čistíme,“ dodáva pre Rožňavu24 riaditeľ.

S pozbieraným štrkom majú takéto plány. „Použijeme ho na výspravky výtlkov pri niektorých bytových domoch, respektíve pri poľných cestách, ktoré patria mestu, a kde vlastne nie je asfaltový povrch,“ dodal na záver Gregor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM