Peter Simon Krimi

Na pokojný priebeh dušičiek dohliadne polícia: Zistili sme, čo budú v tento deň vykonávať policajti!

V okolí rožňavských cintorínov bude už čoskoro zvýšený počet áut a ľudí. To predstavuje aj zvýšené riziko kriminality. Na pokojný priebeh Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých budú dohliadať mestskí policajti.

Ilustračný obrázok k článku Na pokojný priebeh dušičiek dohliadne polícia: Zistili sme, čo budú v tento deň vykonávať policajti!
Zdroj: Dnes24.sk

Dušičky sú tu už čo nevidieť. O tom, aké pripravuje mesto opatrenia, sme už písali. Ako nám prezradil náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak, v okolí cintorínov bude hliadkovať zvýšený počet mestských policjatov. Zisťovali sme viac.

Posilnené hliadky už deň pred sviatkom

Podľa informácií mestskej polície, počas Sviatku všetkých svätých ako i deň pred týmto sviatkom, posilní svoju hliadkovú činnosť a zameria sa najmä na lokalitu hlavného mestského cintorína, jeho blízke okolie a na lokalitu cintorína na Hornocintorínskej ulici. „Policajti preventívnou hliadkovou činnosťou budú dohliadať na bezpečnosť návštevníkov cintorínov, na ich vozidlá a na výzdobu hrobových miest. V čase zvýšeného náporu motorových vozidiel v okolí cintorínov budú mestskí policajti v súčinnosti s PZ SR i usmerňovať dopravu s cieľom predísť dopravným zápcham,“ povedal náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak.

Náčelník ďalej prezradil, že zvýšená hliadková činnosť v hlavnom mestskom cintoríne a cintoríne na Hornocintorínskej ulici je zabezpečovaná už počas celého mesiaca október, kedy hliadky mestskej polície niekoľkokrát denne vykonávajú pešiu obhliadku cintorínov, ktorej cieľom je odradiť potenciálnych páchateľov protiprávnej činnosti a tým predísť najmä krádežiam výzdoby z hrobových miest.

Minulý rok bol pokojný

Počas minuloročných sviatočných dní nebol zaznamenaný zvýšený nárast priestupkov oproti bežným dňom. Zdá sa, že zvýšený počet policajných hliadok v okolí cintorína odrádza vreckárov. No podľa našich informácií sa pred dvoma rokmi kradlo vo veľkom. „Mestský policajti ešte pred vlaňajším Sviatkom všetkých svätých zadržali priamo v cintoríne osobu, ktorá bola dôvodne podozrivá z krádeže kabeliek starším ženám a tiež prichytili skupinku páchateľov pri krádeži drobných predmetov z hrobových miest,“ dodal na záver Hanuštiak.

Foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM