Peter Simon Správy

Najzaujímavejšie témy z Rožňavy: Čo čitateľov cez týždeň zaujalo najviac?

Ďalší marcový týždeň je pomaly na konci. Prinášame vám prehľad článkov, ktoré našich čitateľov počas neho zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Najzaujímavejšie témy z Rožňavy: Čo čitateľov cez týždeň zaujalo najviac?
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pripravte sa na adrenalín už teraz

Aj keď sa za tie roky toho veľa zmenilo, rožňavská rally sa v tejto sezóne vráti v podobnej podobe a mestský okruh rozhodne chýbať nebude. Prinášame vám medzi prvými časový harmonogram súťaže, bod po bode. Pripravte sa na rýchle prejazdy áut ulicami Rožňavy, či okolím Gemera už teraz.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nachádza sa priamo medzi domami

Hrhovský vodopád je najväčším a najvýdatnejším vodopádom v oblasti Slovenského krasu. Len máloktorá obec na Slovensku sa môže popýšiť takou atrakciou ako Hrhov, nachádzajúci sa v rožňavskom okrese. Priamo v strede obce tu totiž buráca nádherný 15 metrov vysoký vodopád napájaný jednou z najvýdatnejších vyvieračiek v Slovenskom krase.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rocková bomba z Rožňavy spojená s umením!

Obľúbená kapela Massriot na čele s Robom Šimkom, sa pred časom zapojila do súťaže hudobnej stanice MTV – Cover of The Month, a úspech, ktorý v nej zožali ich motivoval k tomu, aby sa nahrávanie coverov stalo už akýmsi pravidlom. Chalanom asistoval aj známy hosť.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Začínala ako učiteľka a teraz škole šéfuje

Monika Kerekešová na rožňavskej Zuške začala svoju pôsobnosť už pred 12 rokmi, kedy si robila absolventskú prax. Tá trvala pol roka. Potom pracovala ako predavačka v pekárni. Oslovila ju však vtedajšia riaditeľka ZUŠ Eva Klenovská, že učiteľka tanečného odboru odchádza na materskú dovolenku. Odvtedy ubehlo už 10 rokov. Práve bývalá riaditeľka prišla aj s návrhom, či nechce po nej prevziať “riaditeľovanie”. Jej dôvera Moniku Kerekešovú veľmi potešila a zúčastnila sa výberového konania, na ktorom aj uspela. Do pozície riaditeľky školy sa teda dostala od prvého júla 2014.

Rožňavčanka Monika Kerekešová (33): Učenie je pre mňa balzam na dušu

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Centrum horného Gemera v netradičnom pohľade

O tom, že Gemer je krásny už určite viete, no tentoraz sme vám pripravili fotografie, ktoré dokazujú, že nezvyčajný pohľad zhora na naše večerné mesto je naozaj úchvatný. Pomaly zvečerievajúce sa mesto sa prebúdza do množstva svetiel, ktoré zaplavujú ulice a zákutia Rožňavy. Pouličné lampy a okná na bytovkách, či domoch sa pomaly rozsvecujú, a naše malé mesto postupne nadobúda svoju nočnú podobu.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Obrazom: Rožňava v tieni svetiel
4
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM