Peter Simon Správy

Nela (16) z Rožňavy sa rozhodla pre netradičný zážitok: Silvester vysoko nad mestom

Prežiť posledné dni v roku a osláviť príchod toho nového sa dá viacerými spôsobmi. Svoje o tom vie aj mladá študentka Nela z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Nela (16) z Rožňavy sa rozhodla pre netradičný zážitok: Silvester vysoko nad mestom
Zdroj: Dnes24.sk

Niekto uprednostňuje bar a iný zas námestie. No nájdu sa aj takí, ktorí sa vyberú ďaleko mimo civilizácie. Prežiť posledné hodiny starého roku a osláviť prvé minúty nového roku v divočine na Volovci? O tom vie rozprávať aj Nela Gogová (16) z Rožňavy. Príroda jej učarovala už dávno. Inak si Silvester podľa jej slov predstaviť ani nevedela.

Silvester na horách má podľa mladej študentky niečo do seba. „Tento rok to bol už ako zvyčajne Volovec, naša srdcovka. Nie som ten typ tínedžera, ktorý sa v tento výnimočný deň spije pod obraz boží a na druhý deň ani nevie, že sa píše iný rok. Práve naopak. Na tento náš nočný výstup nikdy nezabudnem. Bol to neskutočný zážitok a jedno veľké dobrodružstvo,“ povedala Nela.

Dobrodružstvo sa mohlo začať

Ako prezradila, posledný deň roku začal takto. Vyrazili z Čučmy. S čelovkami boli pri chate za hodinku a pol. „Mali sme ešte dosť času, tak sme v altánku založili oheň. Nasledovali chvíle okolo ohníka plné smiechu a pozitívnej energie. Pol hodinu pred polnocou sme sa vybrali ku skalisku. Na naše prekvapenie, tam nebolo ani živej duše. Noc bola jasná a ja som sa nemohla prestať pozerať na hviezdnu oblohu. Nebola až taká krutá zima ako hlásili,“ hovorí s úsmevom Nela.

Svetlá miest i dedín

Na úplnom vrchu mali neskutočný výhľad na okolité mestá a dediny, aj niektoré pohoria. „Odbila polnoc a predstavenie začalo. Ohňostroje boli krásne, dokonca aj z chaty Volovec vystrelilo niekoľko rán. Vzájomne sme si popriali šťastný Nový rok a otvorili šampanské. Ešte sme sa asi pol hodinu kochali výhľadom a potom sme začali pomaly zostupovať. Cesta dole bola rýchla, miestami bolestivá. Nevyhla som sa pádu na zadok.. Som veľmi vďačná, že som mohla stráviť Nový Rok na mojom obľúbenom mieste a predovšetkým s rodinou, ktorá s ešte jedným rovnakým bláznom ako my, tvorila úžasnú partiu,“ dodala na záver Nela Gogová z Rožňavy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM