han Krimi

OPITÝ vodič sanitky má PROBLÉM: Za hazardnú jazdu s pacientom mu hrozia ROKY v base!

Opitého 47-ročného vodiča sanitky, ktorý v pondelok (3. 4.) v okrese Rožňava viedol služobné vozidlo pod vplyvom alkoholu, polícia obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ilustračný obrázok k článku OPITÝ vodič sanitky má PROBLÉM: Za hazardnú jazdu s pacientom mu hrozia ROKY v base!
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk

Vodič v sanitke viezol pacienta aj záchranára, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

O prípade sme vás informovali v tomto ČLÁNKU.

Rožňavskí policajti v pondelok (3. 4.) zastavili vodiča sanitky, ktorý na ceste I/16 od obce Hrhov do mesta Košice jazdil zo strany na stranu a bezdôvodne menil rýchlosť jazdy. Pri dychovej skúške nafúkal 2,04 promile alkoholu.

„V služobnom vozidle sa okrem vodiča nachádzal aj záchranár a pacient, ktorého prevážali na vyšetrenie do jednej z košických nemocníc,“ priblížila Ivanová.

Aký trest mu hrozí?

Polícia 47-ročného muža obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič bol podľa polície pod vplyvom alkoholu pri výkone svojho povolania a mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí, prípadne spôsobiť značnú škodu na majetku.

„V prípade dokázania viny hrozí tomuto nezodpovednému vodičovi, ktorý hazardoval nielen so svojím životom, ale aj so životom ďalších pasažierov vo vozidle, trest odňatia slobody na dva až päť rokov,“ uviedla Ivanová.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM