Peter Simon Kultúra

Po Gemersky hráme, aj si zaspievame: Už druhá tvorivá dielňa pre mladých muzikantov

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave organizuje tohto roku už druhý ročník muzikantskej dielne. Prečítajte si, čo váš čaká.

Ilustračný obrázok k článku Po Gemersky hráme, aj si zaspievame: Už druhá tvorivá dielňa pre mladých muzikantov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 19. augusta 2015 svojím príchodom otvoria deti z celého Slovenska v poradí už druhú tvorivú dielňu pre mladých muzikantov v regióne Gemer. S drobnými obmenami sa deťom budú venovať úspešní muzikanti a lektori.

Pod taktovkou primáša z Gemera Ondreja Hlaváča a hosťa Vojtecha Botoša z Rimavskej Soboty sa deti priučia herným štýlom, ktoré zdokonalia ich hráčske schopnosti. „Tohto roku sme doplnili možnosť vzdelania sa na nástrojoch akými sú cimbal a akordeón. Minulý rok deti prejavovali záujem aj o tieto nástroje, tak sme im vyhoveli a tohto roku to bude plné obsadenie a budeme sa teda zdokonaľovať v hre na husle, violu, kontrabas, cimbal a akordeón. Deti sa môžu tešiť na naozaj skvelých odborných lektorov, ktorí sa im budú venovať 24 hodín denne. Ich štvordňová snaha vyvrcholí vystúpením na Gemerskom folklórnom festivale v Rejdovej dňa 22. augusta v programe Eniki beniki, kliki bé,“ uvádza Mária Hlaváčová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave.

Ako ďalej dodáva, počas štyroch dní, ktoré deti absolvujú v tábore budú môcť zažiť stretnutie s nositeľmi tradícii a prirodzenou cestou a konfrontáciou s inými muzikantmi sa priučiť piesňovému repertoáru. Hlavnými témami budú rodinné obyčaje a najobľúbenejšia téma svadba. Tieto tradície a poznatky budú môcť využívať ďalej vo svojej muzikantskej praxi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM