Peter Simon Správy

Primátor a poslanci v uliciach mesta: Dôvodom boli chodníky, koľko poputuje z kasy na opravy tento rok?

Rekonštrukcia chodníkov a ciest v Rožňave je medzi obyvateľmi téma číslo jedna. Opravovať sa budú aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Primátor a poslanci v uliciach mesta: Dôvodom boli chodníky, koľko poputuje z kasy na opravy tento rok?
Zdroj: RVTV.SK

Primátor mesta a desiatka poslancov zastupiteľstva sa nedávno vybrala do ulíc Rožňavy. Dôvodom boli prehliadky chodníkov, ktoré by sa mali tento rok opravovať. „Koncepciu opráv a rekonštrukcie chodníkov, komunikácií a ostatných plôch máme spracovanú každým rokom. Chodníky v meste, ktoré treba opravovať, máme zmapované. Už po minulé roky sme listom vyzvali poslancov, aby sa k opravám pred schválením koncepcie vyjadrili, poprípade doplnili zoznam. Neprišli však podnety a je to taká situácia, že som musel zobrať zodpovednosť do svojich rúk, vybrať tak, aby sa v každej lokalite opravili nejaké chodníky,“ povedal pre náš web primátor mesta Pavol Burdiga a doplnil, že tento rok nastala zmena.

Poslanci v uliciach mesta

Nedávno sa na mestskom zastupiteľstve preberal aj bod koncepcie opráv chodníkov. Tam sa primátor a poslanci zhodli, že sa pôjdu na jednotlivé chodníky osobne pozrieť a následne sa vyberú tie, ktoré sú v najhoršom stave.„Prešli sme si to a vytvorili zoznam, ktorý sa na najbližšom zastupiteľstve odklepne. Týmto sa chcem prítomným poslancom poďakovať. Všetky chodníky sme si po meste prešli a spoločne sa dohodli, že ktoré časti sa opravia, niektoré sa aj do zoznamu dopísali. Zoznam chodníkov sa práve v týchto dňoch sumarizuje a následne pôjde aj na stránku mesta. Poslanci zodpovednosť zobrali do svojich rúk a dajú na zastupiteľstvo poslanecký návrh, že sa tieto dané chodníky budú aj asfaltovať. Mesto finančné prostriedky poskytlo. Po odsúhlasení koncepcie vyhlásime verejné obstarávanie,“ spresnil Burdiga.

Všetko z vlastného

Ako sme zistili, samospráva úvery na chodníky a cesty neberie. „Robíme to spôsobom, že na niektorých veciach ušetríme a peniaze dáme následne na tieto opravy. Možno sa tá suma zdá niekomu malá, ale ide to z vlastného, takže sa nezaťažujeme úverom. Za dva roky samospráva investovala do chodníkov a ciest skoro 350 tisíc eur. Ja si myslím, že za uplynulé dva roky sa urobilo dosť,“ doplnil.

Tento rok sa rozhodlo, že na rekonštrukcie pôjde okolo 180 až 200 tisíc eur. Opravovať by sa malo približne 6 až 7 kilometrov chodníkov a aj 3 až 4 kilometre ciest.

Opravy aj v Nadabulej

Ako primátor pre náš web doplnil, zatiaľ sú známe lokality, kde sa chodníky dočkajú rekonštrukcie. „Na Sídlisku Juh, na P. J. Šafárika, vybrali sme aj chodníky na Čučmianskej strane, v Nadabulej, aj na Rožňava Bani pôjde nejaká časť na opravy chodníkov, Vargove Pole, pri vojenských sídliskách. Poslanci sa snažili vyberať tak, aby sa všade niečo ušlo,“ dodal Burdiga.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM