Peter Simon Správy

Primátor mesta o plánoch na tento rok: Rožňavu vraj čakajú zmeny

Keďže rok 2017 už pomaly začína, je načase plánovať priority. Vyspovedali sme preto primátora Rožňavy Pavla Burdigu.

Ilustračný obrázok k článku Primátor mesta o plánoch na tento rok: Rožňavu vraj čakajú zmeny
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor nášho mesta Pavol Burdiga nám poodhalil plány na rok 2017, no vrátil sa aj k uplynulému roku. Prezradil nám, čo ho potešilo a naopak, čo sklamalo. To však nie je všetko. Vieme, čo nás čaká a neminie v roku 2017.

„Za svoj najväčší úspech v roku 2016 považujem to, že naše mesto je finančne stabilizované, a je v dobrej finančnej kondícii. Najväčší úspech mesta je udržanie si 3. miesta najtransparen­tnejších miest Slovenska a 11.miesto najkrajších miest Slovenska. Naopak, sklamala ma naďalej vysoká nezamestnanosť ľudí,“ hodnotí Pavol Burdiga.

Ako dodal, hospodárenie mesta v roku 2016 môže len vyzdvihnúť. „Pretože opäť ku koncu roku 2016 boli splatené všetky faktúry, úverová zaťaženosť sa nám znižuje a môžeme spokojnejšie investovať,“ spresnil primátor.

Mesto chce investovať a zlepšiť podmienky vo viacerých oblastiach. „Hlavne opäť do rekonštrukcií chodníkov a ciest, škôl a škôlok a potom do zlepšenia parkovania na našom najväčšom sídlisku JUH. Nechceme vynechať ani revitalizácie parkov a v neposlednom rade to bude rekonštrukcia budovy Mestského úradu,“ povedal primátor Rožňavy.

Na rad príde aj priemyselný park

Podľa jeho slov by sa mal zlepšiť aj dlhopretrvávajúci problém s priemyselným parkom. Tam chcem mesto vytvoriť lepšie podmienky pre vjazd vozidiel, a tým prilákať nových investorov.

Ako sme zistili, spoločenské a kultúrne podujatia sa zachovajú z minulých rokov. Pribudnú koncerty populárnej hudby a aj výstavy v galériách.

Turizmus je kľúčový

Turizmus a rozvoj turizmu nie je len problémom nášho mesta, ale celého regiónu. „My sme prvý zásadný krok urobili rekonštrukciou strážnej veže, ktorá sa vynovila, plánujú sa cyklotrasy, ktoré sú rozbehnuté a dúfajme, že raz sa podarí opraviť aj hrad Krásna Hôrka, pretože aj to je zásadný výpadok turizmu,“ uviedol pre náš web na záver primátor mesta Pavol Burdiga.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM