Futbal

Prípravu uzavreli Rožňavčania víťazstvom. Už sa tešia na prvý zápas ligy

Poslednú júlovú sobotu odohrali rožňavskí futbalisti záverečný prípravný zápas letnej prípravy. Generálka na ligu im vyšla a nad Tisovcom vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Prípravu uzavreli Rožňavčania víťazstvom. Už sa tešia na prvý zápas ligy
Zdroj: Dnes24.sk

V predchádzajúcich prípravných zápasoch chýbal futbalistom SP MFK Rožňava k víťazstvu stále malý kúsok. V poslednom zápase sa im konečne podarilo uspieť.

„Zápas s Tisovcom sme začali dobre. Mali sme šance a z jednej z nich sme sa gólom Kovácsa ujali vedenia. Škoda ďalších nevyužitých šancí, mohli sme viesť vyšším rozdielom. No nestalo sa a súper nás po našej chybe potrestal. Aj v druhom polčase sme si vypracovali viacero šancí a jednu z nich aj Drobňák hlavičkou premenil,“ zhrnul tréner SP MFK Rožňava Branislav Kuzma priebeh zápasu.

Nemajú jasno, čo so zranenými

Káder na sezónu je viac–menej uzavretý, možné sú ešte jeden či dva príchody. Z nových hráčov už nerátajú s Pa. Gerem, ostatní sa ukazujú ako posily. Futbalový klub ešte nemá jasno, ako to bude so zranenými hráčmi, ktorí by sa mali zapojiť v poslednom týždni pred súťažou do tréningového procesu. Úvodné kolá nebudú pre Rožňavu prechádzkou ružovou záhradou. Začína vonku v Kráľovom Chlmci, proti ktorému sa im v minulej sezóne veľminedarilo. Rovnako silných súperov majú aj v nasledujúcich kolách.

„Začiatok súťaže podľa vyžrebovania vyzerá ťažko, no my sa momentálne sústredíme len na prvý zápas v Kráľovskom Chlmci. Chceme ísť postupne od zápasu k zápasu a uvidíme. V príprave sme zvládli, čo sme si naplánovali a už sa tešíme na majstrovské zápasy,“ uzavrel Kuzma.

Autor: Peter Simon

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM