Radka Deckerová Basketbal

Prvý zápas jednoznačne v rukách domácich hráčok, druhý zápas podcenili

Žiačky MBK Región Rožňava na domácej palubovke opäť zvíťazili. Kým prvý zápas vyhrali jednoznačne, druhý sa trošku trápili.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas jednoznačne v rukách domácich hráčok, druhý zápas podcenili
Foto: Radka Deckerová

I. zápas:

MBK Region RV – Kovohuty KROMPACHY 77: 26 (27:6, 10:8, 29:3, 11:9)
strelkyne: Ducková 20, Krajlíková 11, Šimková 11, Baštáková 8, Krajcová 6, Oravcová 5, Číšková 4, Hromjáková 4, Kerekešová 4, Kováčová 4

II. zápas:

MBK Region RV – Kovohuty KROMPACHY 67:41 (20:10, 6:18, 30:4, 11:9)
strelkyne: Ducková 12, Krajcová 12, Krajlíková 10, Šimková 8, Baštáková 6, Kerekešová 6, Kováčová 6, Oravcová 5, Hromjáková 2

Komentár trénerky Mary:

K prvému zápasu sme pristúpili uvoľnene, môžem povedať aj dosť sebavedomo a to dalo zápasu taký dobrý pozitívny priebeh. Kým sa vyhráva tak hráčky sa cítia v pohode. Hrajú zodpovedne, na hrisku sa hľadajú, povzbudzujú a hrá sa taký pekný a pohyblivý basketbal. Akonáhle čo i len trochu pozmením zostavu, vypadne náš rytmus, hráčky sú ťažkopádne, málo pohyblivé ( a to je vlastne základ hry ) no jednoducho povediac to musí byť v hráčke samotnej tá silná voľa musí vyžarovať už len z hráčky samo od seba.Vidieť to na jednotlivých štvrtinách zápasu a tieto chyby budeme musieť spoločne odstraňovať, ale hráčky mi musia v tom pomáhať.

To čo hovorím stalo sa nám v druhom zápase, kde sme aj prehrali polčas. Hráčky vôbec nerešpektovali moje reči, kedy som im povedala, resp. zdôraznila, že to bude úplne iný zápas a takto aj dopadlo. Na začiatku druhého zápasu súperky podcenili, mysleli si, že keď sa prvý zápas vyhrá o 50 bodov, že to tak bude automaticky aj druhý zápas a že víťazstvo príde samo od seba. Pravda bola tá, že moje pokyny nedodržiavali, vymýšlali si neuveriteľné veci a potom zápas si samy skomplikovali. Takto sa nedá k zápasu pristupovať, disciplína musí byť a kto to nechce rešpektovať, tak bude zohrievať lavičku.

Na záver aj keď sa oba zápasy vyhrali o veľkej spokojnosti tu nemôže byť veľa reči.Už by ma mali aj všetky hráčky poznať a vedieť, že nemám rada polovičnú prácu, ale ja chcem, aby zabralo celé družstvo a to je náš spoločný cieľ.

Zdroj: basketroznava.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM