Peter Simon Správy

Radosť aj lúčenie: Posledný školský deň na rožňavskom gympli, FOTO

Vysvedčenia v rukách a v hlavách myšlienky na vytúžené prázdniny. Na rožňavskom gymnáziu bolo v posledný deň školského roka živo.

Ilustračný obrázok k článku Radosť aj lúčenie: Posledný školský deň na rožňavskom gympli, FOTO
16
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V predposledný júnový deň sa so školským rokom v Rožňave lúčili stovky študentov. Čaká ich prázdninové voľno a množstvo zážitkov, kým v septembri opäť zasadnú do školských lavíc. My sme šli zmapovať chvíle už uplynulého školského roka na Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika. Hemžilo sa to tam krásnymi gymnazistkami, no samozrejme aj fešnými mladými mužmi.

Dievčatá nahodili letný štýl a s radosťou nám zapózovali pred fotoaparátom aj s vysvedčením. Chalani zvolili klasiku, no aj medzi nimi sa našlo viacero fešákov. Úsmev striedala rozlúčka so spolužiakmi, keďže niektorí sa neuvidia celé prázdniny.

Posledný deň gymnazistov začal v aule školy. V úvode predniesli svoj príhovor riaditeľ školy, zástupcovia a pedagógovia. Následne sa prešlo k oceňovaniu jednotlivých študentov. Nechýbali ani štatistiky. Potom sa študenti presunuli do svojich tried, kde prišlo to, na čo tak dlho čakali. S výsledkom svojho celoročného snaženia boli niektorí spokojní viac, niektorí menej, inú ako usmiatu tvár ale pred školou vidieť nebolo. Radosť z blížiacich sa voľných týždňov sa nedala skryť.

„S vysvedčením som spokojný. Učil som sa celý rok, takže som vedel priebežne aké bude, a tým pádom som si mohol známky vylepšovať,“ spresnil Marek.

Momenty z posledného školského dňa rožňavských gymnazistov si pozrite v našej fotogalérii. Na záberoch vidno množstvo usmiatych tvárí. Mladé dievčatá sa premenili na vyspelé dámy, ich spolužiaci zase na šarmantných pánov. Iní to poňali skôr neformálne.

„Vysvedčenie – spokojnosť. Konečne je tu čas oddychu a prázdnin. S kamoškami si ideme teraz sadnúť a prebrať nejaké veci ohľadom leta. Už sa naozaj tešíme,“ hovorí Janka s úsmevom kráčajúc von zo školy.

Riaditeľ školy nám prezradil, že sa muselo tlačiť presne 417 vysvedčení. „Tlačilo sa to určite niekoľko hodín,“ hovorí riaditeľ školy, Jozef Matis a doplnil. „Tak, ako som spomínal vo svojom príhovore, všetkým študentom a samozrejme aj pedagógom želám, aby sme sa v septembri vrátili všetci zdraví, šťastní aj oddýchnutí. Želám im aj dobré počasie, aby sa poriadne zrelaxovali,“ spresnil pre náš web Matis.

Obrazom: Koniec roka na rožňavskom gymnáziu
16
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM