Peter Simon Správy

Riaditeľ Technických služieb o situácii v meste: V teréne je všetka technika!

Prioritné úseky sú kopce a križovatky. Odstraňovanie následkov sneženia v Rožňave stále pokračuje. Zasahovala všetka technika.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ Technických služieb o situácii v meste: V teréne je všetka technika!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Intenzívne sneženie, ktoré zasiahlo aj naše mesto, spôsobilo Rožňavčanom nemalé problémy. Niektorí hromžili, že ani niekoľko hodín po snežení cesty v meste neboli odhrnuté. Zisťovali sme viac.

Ako sme vás nedávno informovali, Perinbaba sa veru poriadne vybláznila. Výdatná snehová nádielka spôsobila v uliciach nášho mesta problémy. Kto mohol, odstraňoval sneh.

V teréne všetka technika

Oslovili sme riaditeľa Technických služieb mesta Rožňava Mikuláša Gregora, aby nám priblížil aká je momentálna situácia v Rožňave. Podľa jeho slov v meste napadli desiatky centimetrov nového snehu a v teréne majú všetku dostupnú techniku.

„Všetky stroje a zamestnancov máme v teréne. Predpokladáme, že následky sneženia budeme odstraňovať až do neskorej noci, kým popraceme celé mesto. Údržba prebieha postupne. Najprv sa začína odhŕňaním snehu a následne pokračujeme s posypom.,“ hovorí pre náš web Gregor.

Ako doplnil, prioritné sú kopce a križovatky v meste. „V prvom rade je to Košická ulica, všetky kopce, Podrákoš a križovatky. Toto je priorita a následne je to Námestie baníkov a rovinky,“ upresnil riaditeľ.

Na Juhu je to ťažšie

Najväčšie problémy pri odpratávaní snehu majú Technické služby na sídlisku Juh. „Presnejšie ulica Edelényska, kde sa s pluhmi nevieme dostať a sneh musíme odpratávať malým odhŕňačom, ktorý je určený na chodníky,“ doplnil pre náš web Mikuláš Gregor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM