Samospráva

Rožňava chce úver: V plánoch na rok 2024 sú viaceré investičné projekty, ČO sa chystá?

Mesto Rožňava bude v roku 2024 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške viac ako 39 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Rožňava chce úver: V plánoch na rok 2024 sú viaceré investičné projekty, ČO sa chystá?
Zdroj: unsplash.com

Rožňavská samospráva v tomto roku plánuje realizovať viacero investičných projektov, na ich spolufinancovanie si chce zobrať úver vo výške jedného milióna eur. Vyplýva to z uznesení, ktoré prijali poslanci mesta na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ), na ktorom bol schválený rozpočet mesta na rok 2024.

V rámci kapitálových výdavkov v rozpočte počíta napríklad s rekonštrukciou Materskej školy E. Rótha aj Základnej školy Zlatá.

Do rozpočtu mesto zahrnulo aj investície do športovej infraštruktúry, a to najmä obnovu futbalového ihriska na Nadabule či rekonštrukciu zimného štadióna.

Spolufinancovanie projektov podporených z európskych či iných fondov chce samospráva zabezpečiť formou úveru.

„Pretože ide o viac investičných akcií, mesto nemá dostatok vlastných zdrojov na ich financovanie. Z uvedeného dôvodu pri prejednávaní návrhu rozpočtu mesta na rok 2024 bolo dohodnuté, že mesto osloví banky a požiada ich o predloženie ponúk na poskytnutie kapitálového úveru do sumy jedného milióna eur s postupným čerpaním a so splatnosťou do desiatich rokov,“ uviedlo mesto v materiáloch na zasadnutie MsZ.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM