Marcel Mojžiš Rôzne

Rožňava vyberá primátora: Kto kandiduje vo voľbách?

Voľby nového primátora Rožňavy sa nezadržateľne blížia. Známi sú už okrem termínu ich konania aj kandidáti, ktorí sa budú uchádzať o naše hlasy. Hlavou mesta sa chce stať šesť kandidátov. Pozrite si ich kompletný zoznam...

Nového primátora Rožňavy si občania mesta zvolia 27. októbra spomedzi šiestich kandidátov, ktorých už zaregistrovala mestská volebná komisia. O post šéfa mesta sa v doplňujúcich voľbách uchádzajú Ivan Kuhn za OKS, Pavol Burdiga za Most-Híd, Karol Kováč za koalíciu SAS, KDH a nezávislí kandidáti Milan Capák, Roman Ocelník a Karol Katrenics.

[blockquote]Víťaz nahradí Vladislava Laciaka, ktorý sa 31. mája 2012 vzdal mandátu primátora. „Mestská volebná komisia preskúmala kandidačné listiny a všetky zaregistrovala,“ uviedla zapisovateľka komisie Helena Šujanská. Medzi kandidátmi je Pavol Burdiga, dočasne poverený vedením mesta, analytik Konzervatívneho inštitútu M. R. Štefánika Ivan Kuhn či Milan Capák, ktorý sa stal známym svojpomocným betónovaním výtlkov v uliciach mesta.[/blockquote] Rožňava je jediným mestom, kde sa koncom októbra uskutočnia doplňujúce voľby. Starostov a poslancov budú voliť vo vyše 30 obciach Slovenska.

roznava24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM