Peter Simon Šport

Rožňavčania uzavreli cyklistickú sezónu pretekmi: Štartovali desiatky nadšencov

V nedeľu 25. septembra sa v Rožňave konali už tradičné cyklistické preteky, ktoré pre mnohých jazdcov symbolizujú záver letnej cyklistickej sezóny. Je to Memoriál Ladislava Szántaia, ktorého jubilejný 20. ročník sa niesol v znamení priateľskej atmosféry a spomienok spojených s históriou.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania uzavreli cyklistickú sezónu pretekmi: Štartovali desiatky nadšencov
Zdroj: Dnes24.sk

Tento ročník bol zároveň súčasťou Medzinárodného týždňa mobility zameraného na podporu aktívneho životného štýlu a pohybu. Podujatie organizovala Okresná cyklistická liga amatérov a veteránov, Centrum voľného času a Mesto Rožňava. K príjemnej atmosfére pretekov prispelo tiež prostredie centra voľného času, kde bola kancelária pretekov a celkové vyhodnotenie.

Tradičný okruh

Za ideálneho cyklistického slnečného počasia sa na štart postavilo viac ako šesťdesiat pretekárov zo štyroch krajín. Súťažilo sa v siedmych kategóriách. Jazdil sa už tradičný malý Roštársky okruh, ktorého trasa vedie z Rožňavy cez Betliar, Gemerskú Polomu, Henckovce, Roštár, Štítnik, Honce, Rakovnicu, Rožňavské Bystré a Rudnú späť do Rožňavy.

Kompletné výsledky jednotlivých kategórií nájdete v prehľadných tabuľkách v našej galérii.

Ako informovala riaditeľka pretekov Zuzana Subovitsová, kategórie juniorov do 18 rokov, žien, mužov nad 60 rokov a dvoch hoby kategórií mužov od 19 do 39 rokov a od 40 do 59 rokov absolvovali jeden okruh dlhý 40 kilometrov. „Výkonnostní pretekári v dvoch kategóriách mužov do 39 rokov a nad 40 rokov pretekali na 2 okruhy s celkovou dĺžkou trate 76 kilometrov. Oproti minulým ročníkom bola vytvorená nová kategória a to Muži nad 60 rokov. Práve v tejto vekovej kategórii vidíme v posledných rokoch nárast aktívne jazdiacich pretekárov,“ uviedla Subovitsová

Celkovým víťazom na krátkej trati sa stal Tomáš Vaško z cyklistického klubu Velodrom Prešov, na dlhej trati zvíťazil Majster Maďarska v časovke jednotlivcov Gábor Fejes z tímu Dr. Bátorfi Adria KTK.

Bodovali aj Rožňavčania

„Týchto pretekov sa zúčastnili aj pretekári z okolia Rožňavy. Najlepšie sa umiestnil Stanislav Ďuraj z Gočova, ktorý sa stal víťazom Mužov od 19 do 39 rokov na krátkej trati. V tejto kategórii obsadil Kristián Baffi dvanáste a Peter Čunočka trináste miesto. V kategórii nad 60 rokov obsadil Aladár Dubai štvrté miesto, Roman Hlbočan v kategórii Mužov D od 40 do 59 rokov na krátkej trati piate miesto a Ladislav Máté deviate miesto,“ hovorí riaditeľka pretekov.

Ako dodala, organizátori sú radi, že medzi účastníkmi pretekov vidia jazdcov, ktorí sa každoročne týchto pretekov zúčastňujú a stali sa ich neodmysliteľnou súčasťou. „Okrem slovenských jazdcov sú to dnes aj pretekári z Poľska a Maďarska. Zároveň radi privítame všetkých, pre ktorých sa cyklistika a aktívny životný štýl stali koníčkom, pri ktorom môžu stretnúť nových priateľov a zmerať si s nimi svoje sily,“ spresňuje Zuzana Subovitsová.

Foto: ilustračné

Obrazom: Výsledky preteku 20. ročníka Memoriálu L. Szántaia
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM