Správy Samospráva

Rožňavčanov čakajú vyššie DANE aj POPLATKY: Za čo všetko si PRIPLATÍME?

Primátor mesta Michal Domik uviedol, že pre narastajúce náklady mesta chce samospráva okrem zvýšenia miestnych daní a poplatkov pristúpiť aj k systémovým úsporným opatreniam.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčanov čakajú vyššie DANE aj POPLATKY: Za čo všetko si PRIPLATÍME?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Rožňava pristupuje od začiatku nového roka k zvýšeniu miestnych daní i poplatku za komunálny odpad. Vyššie dane vyrubí samospráva aj majiteľom neudržiavaných stavieb. O zmenách rozhodli poslanci mesta na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ­).

Ako odznelo na zasadnutí, mesto k zvýšeniu miestnych daní a poplatku za komunálny odpad pristupuje pre nárast cien energií či infláciu. Vyššie dane a poplatky však mesto vysvetľuje aj legislatívnymi zmenami vlády, ktoré negatívne vplývajú na rozpočty samospráv.

Úsporné opatrenia

Ako na zasadnutí MsZ uviedol primátor mesta Michal Domik, pre narastajúce náklady mesta chce samospráva okrem zvýšenia miestnych daní a poplatkov pristúpiť aj k systémovým úsporným opatreniam.

„Chceme urobiť personálny audit, či potrebujeme toľko ľudí na určitých odboroch. Takisto ideme robiť reorganizáciu technických služieb,“ priblížil primátor. Ako dodal, úsporné opatrenia sa budú týkať aj spotreby energií a môžu znamenať napríklad čiastočné obmedzenie verejného osvetlenia.

Viac o tom, za čo všetko si po novom priplatíme, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM