Peter Simon Správy

Rožňavské kupko za polovicou sezóny: Čísla hovoria jasne

Kúpalisko v našom meste za prvý letný mesiac bilancuje. Aké leto kupko prežíva a koľko náramkov sa zatiaľ predalo?

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské kupko za polovicou sezóny: Čísla hovoria jasne
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kúpalisko v našom meste tento rok otváralo svoje brány 23. júna 2018. Návštevnosť ľudí v prvé dni nebola taká, ako by sa očakávalo. Za všetko mohlo počasie a výrazné ochladenie. Karta sa však následne obrátila. Okres atakujú 30-tky a ľudia z mesta i blízkeho okolia využívajú príjemné schladenie a relax vo vode.

Čísla hovoria jasne

Hoci počas vlny horúčav sa rady pred pokladňou vinú aj pár metrov, nie je tomu tak každý deň. Rožňavčania i ľudia z okolia zostali kúpalisku v príjemnom prostredí verní. Zisťovali sme čísla za prvý prázdninový mesiac, teda mesiac júl.

Ako nás informovala zodpovedná vedúca Marta Domiková, v priebehu mesiaca júl 2018 bolo pri pokladni predaných celkom 7 965 lístkov. „V porovnaní s minulým rokom je to už o niečo viac, kúpalisko v júli 2017 navštívilo presne 7 643 priazniv­cov,“ hodnotí Domiková a dopĺňa. „Mesiac august môže v dobrom prekvapiť, no všetko závisí od počasia,“ spresnila.

Ako sme sa dozvedeli, minulý rok si na kúpalisko v našom meste zakúpilo vstupenku presne 19 065 ľudí.

Náramky

Kúpalisko aj tento rok zaviedlo systém výberu vstupného formou náramkov. Náramok, ktorý má návštevník po zaplatení celý čas na ruke, mu umožňuje opustiť areál a vrátiť sa. Náramkový systém zároveň zabráni vstupom načierno. Kto vstupné zaplatil a kto nie, je totiž vidieť na prvý pohľad.

Ranné plávanie je obľúbené

Kúpalisko v Rožňave ponúka aj ranné plávanie. Za roky si ho obľúbilo veľa nadšencov vody. „Ľudia ho majú radi a preto sme sa ho rozhodli zaviesť aj tento rok. Zaužívame ho už niekoľko rokov. Za horšieho počasia si ráno príde zaplávať približne 20 ľudí a za dobrého aj cez 50,“ zhodnotila správkyňa kúpaliska Marta Domiková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM