Peter Simon Správy

Rožňavské mamičky v tom majú jasno: Tieto lokality počas jesene radi navštevujeme, FOTO

Či je leto, či zas jeseň na prechádzku s deťmi chodia všetci rodičia. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Lokality v meste a blízkom okolí, ktoré sú na jeseň čarovné.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské mamičky v tom majú jasno: Tieto lokality počas jesene radi navštevujeme, FOTO
5
Galéria

Námestie a park pod vežou

Námestie priamo v meste láka všetky generácie aj počas jesene. Prechádzka v parku pod vežou môže byť príjemným oddychom. „S kamarátkami sa chodíme často prechádzať na námestie, kde sa zastavíme na koláč a na kávičku. Deti sa spolu pohrajú a v parku pod vežou si stále nazbierajú nejaké pestrofarebné lístie. V Rožňave nie je veľa miest, kde sa dá s deťmi príjemne prejsť, pešia zóna je preto podľa mňa dobrým tipom pre každého rodiča,“ hovorí Marcela (30).

Poriadna prechádzka

S kočíkom tam síce nezabodujete, no ak máte deti, ktoré už vedia chodiť, tak je tu tip od Janky (22). Tá nám povedala, že nie je nič lepšie, ako prežiť príjemné chvíle v prírode, keďže žijú v paneláku, láka ich to stále von a hlavne teraz. „Auto zvykneme nechať na Podrákoši a vyberieme sa cestičkou popri lese až po začiatok banského náučného chodníka a späť, poprípade vlezieme trošku do lesa. Keďže máme psíka, tak aj ten sa poriadne vyšalí. Autá tam nechodia, takže sa o deti nebojím. Momentálne je všetko užasne farebné a je aj teplo, keďže zavítalo babie leto. Je to naozaj príjemný relax aj ten duševný,“ dodala Janka z Rožňavy.

Veľký park je na skok

Veľmi príjemnou môže byť aj prechádzka rožňavským mestským parkom. „Výhodou je dobrá dostupnosť a množstvo zelene. Či už s kočíkom, alebo už bez sa môžu mamičky cez park vybrať až ku rieke Slaná a späť. Výlet zaručí okrem prežitého času v prírode aj rôzne momenty. Počas prechádzky parkom si zvykneme nazbierať gaštany, alebo malú fotiť a máme potom naozaj krásny výsledok, hlavne teraz na jeseň a samozrejme nezabudnuteľné spomienky,“ uviedla mamička Evka (29).

Indiánske jazero

Neďaleko strelnice je takzvané Indiánske jazero, ktoré vyhľadávajú na relax nielen Rožňavčania. „Je to skvelé miesto na rodinný výlet, či spoločnú prechádzku. Obľubujem toto mieste, keďže je síce blízko mesta, avšak ten ruch tu necítiť. Pestrofarebné listy dodajú vašej prechádzke ten pravý jesenný šmrnc. Nie sme veľkí milovníci trávenia nedeľného popoludnia v obchodoch. Dávame skôr prednosť čerstvému vzduchu a prechádzkam a Indiánske jazero je jedno z tých, ktoré radi navštevuje, Jednoducho má niečo do seba,“ povedala s úsmevom Monika (25).

Betliar

Túto lokalitu zvlášť predstavovať netreba. Aj keď je síce niekoľko kilometrov od nášho mesta. V parku nie len počas jesene stretávame nespočetné množstvo rodičov s ich ratolesťami . „Park je proste úžasný, romantický a počas jesenného obdobia prekrásny. Nedá sa vymenovať, čo konkrétne sa nám tu najviac páči, asi všetko dokopy a tým je taký jedinečný. Deti sa vybláznia, vybehajú, je tam voda, vodopád, krásne zákutia, historické stavby. Milujeme toto miesto,“ opísala Števka (35).

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Ktorú z uvedených jesenných lokalít aj Vy navštevujete s deťmi?

Foto: ilustračné

Obrazom: Jesenné lokality v Rožňave a okolí
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM