Peter Simon Správy

Rožňavskí maturanti a stres: Ako prežívajú skúšky dospelosti?

Mladí Rožňavčania momentálne absolvujú skúšky dospelosti. Niekto to berie s nadhľadom, iný ide od stresu zošedivieť. Pamätáte si na svoju maturitu?

Ilustračný obrázok k článku Rožňavskí maturanti a stres: Ako prežívajú skúšky dospelosti?
Zdroj: Dnes24.sk

Písomné maturity už majú tento rok študenti za sebou, v týchto dňoch prebieha ústna časť skúšok dospelosti. Takzvaný akademický týždeň, teda čas, ktorý dostanú študenti na prípravu pred maturitami, môžu využiť podľa vlastného uváženia. Nás zaujímalo, či boli prípravy naozaj také intenzívne, alebo sa spoliehajú na heslo „maturita – formalita“ :)

Dôsledne študovať počas celej strednej školy a pred maturitou už len nadobudnuté vedomosti oprášiť. Tak by to malo vyzerať v ideálnom prípade. Zdá sa, že Monika (19) od ideálu nie je ďaleko. „Na veľký deň som sa obzvlášť nejak nepripravovala. Na písomné to bolo iba väčšinou v škole, čo sme rozoberali predchádzajúce témy a učivo. Na ústne to bolo cez akademický týždeň. Pre šťastie nenosím nič a tak to bude aj teraz, verím v osud. Beriem to ako normálny deň. Ráno raňajky, káva a potom šup na tie ústne,“ hovorí maturantka z Rožňavy.

Peter (19) stavil na istotu. „Ja som sa dajme tomu pripravoval tak priebežne počas štúdia. Boli veci, ktoré som si musel ešte prezrieť, poprípade si ich surovo nahádzať do hlavy, ale myslím si, že to celkovo zvládnem. Samozrejme, že sú obavy, keďže sa chcem dostať na výšku a mať čo najlepšie maturitné vysvedčenie,“ povedal s úsmevom a doplnil, že skúsi aj účinky čokolády.

„Pre mňa je to doslova formalita. Som toho názoru, že kto sa učil, ten to dá. Písomnú som dala super, takže ten stres už vtedy opadol a už približne viem, čo ma čaká. Myslím si, že ústa časť je ľahšia a človek sa už dokáže z toho nejak vysomáriť s čo najlepšou známkou,“ doplnila Kristína (19).

A ako sa pamätáte na svoju maturitu Vy? Zahlasujte pod článkom ↓

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM