Peter Simon Rôzne Správy

Sledujte tento film našich malých talentov: Telky môžu blednúť závisťou!

V Rožňave úspešne ukončili 4. ročník letnej školy animovaného filmu ANIMOsCool, ktorý odprezentovali pred rodinnými príslušníkmi, priateľmi a fanúšikmi.

Ilustračný obrázok k článku Sledujte tento film našich malých talentov: Telky môžu blednúť závisťou!
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko

Už po štvrtý raz organizuje Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave letnú filmovú školu so zameraním sa na animáciu.

Pod vedením skúsených lektorov si účastníci dielne pozreli ukážky významných animovaných filmov, naučili sa pripraviť scenár, vyskúšali si rôzne techniky animácie – plôškovú, kreslenú, plastelínovú, kriedovú a vytvorili animovaný film.

Zaujímavou možnosťou určite bolo naučiť sa v tejto neformálnej a kreatívnej prázdninovej škole úpravu obrázkov v grafickom editore, nahrávanie ruchov, či montáž filmu. „Zábavnou a hravou formou vznikol spoločným úsilím všetkých účastníkov krátky animovaný film, ktorý sme uviedli v premiére,“ hovorí autorka projektu Anežka Kleinová.

Ako informuje Gemerské osvetové stredisko na svojom oficiálnom facebooku, horúce letné popoludnie v piatok, 21. júla 2017 osviežili svetovou premiérou filmu ZIMNÉ RADOVÁNKY.

„Všetci účastníci úspešne ukončili 4. ročník letnej školy animovaného filmu ANIMOsCool, čo sa im podarilo odprezentovať pred rodinnými príslušníkmi, priateľmi a fanúšikmi v Dome tradičnej kultúry Gemera, práve týmto spoločným animovaným filmom. Týždeň plný nápadov, zábavy, tvorivosti, ale aj trpezlivej práce priniesol svoje ovocie, každý prispel k výslednému dielu podľa svojich schopností,“ spresňuje Kleinová.

Všetci sa naučili základné postupy pri tvorbe animovaného filmu, spoznali klasické metódy animácie, ale aj prácu v rôznych grafických programoch, nahrávanie zvukov a kompletnú montáž filmu v počítači. „Organizátor aj lektori Ivan a Zuzana Čepkovci mohli na záver s radosťou rozdať účastníkom certifikáty a skonštatovať spokojnosť so šikovnosťou každého animátora,“ doplnila autorka projektu, Anežka Kleinová.

Projekt sa podarilo realizovať aj vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM