Peter Simon Správy

Spravodajský súhrn týždňa: Tieto správy z Rožňavy bodovali najviac

Vyselektovali sme pre vás 5 článkov z Rožňavy, ktoré počas tohto týždňa na našom spravodajskom portáli u čitateľov ohľadom čítanosti bodovali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský súhrn týždňa: Tieto správy z Rožňavy bodovali najviac
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Akcia pre rožňavských gurmánov

Deň plný ochutnávok, nákup tradičných a originálnych výrobkov od maďarských a slovenských remeselníkov a prvovýrobcov spolu s kultúrnym programom zaháji primátor mesta o 11:00 hod. slávnostným príhovorom. Následne slovo dostane Attila Haraszti, generálny konzul Maďarska v Košiciach.

Nad mestom sa rozhorí Vatra slobody

Podujatie láka každoročne tisíce návštevníkov. Aj tento rok sa nad naším mestom rozhorí parádna vatra. Tohtoročná Vatra slobody v Rožňave sa bude niesť v znamení zábavy, dobrej hudby.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Online život bocianov z Brzotína

Hniezdenie bocianov a výchovu ich mláďat môžete sledovať prostredníctvom online vysielania, ktoré zabezpečuje kamera nasmerovaná na hniezdo v Brzotíne. Okrem rôznych zaujímavostí môžete nahliadnuť aj do výchovy mláďat a to v priamom prenose. Ako informuje správa Národného parku Slovenský kras, dnešné technické vymoženosti umožňujú pozorovať život bociana bieleho priamo na jeho hniezde pomocou web kamery a internetu. Hniezdo bociana bieleho na komíne kaštieľa, sídla správy NP Slovenský kras v Brzotíne, je kamerou snímané už od roku 2010.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

VIZUALIZÁCIA krytej plavárne v Rožňave

Krytá plaváreň je v Rožňave roky rozoberanou témou. Zdá sa, že sa niečo v tomto smere pohlo. Pozrite, ako si ju predstavujú študenti košickej Stavebnej fakulty.

Zdroj: Stavebná fakulta TUKE

Sezóna zberu začala

Medvedí cesnak niektorí vyhľadávajú pre jeho liečivé účinky, iní ako pomocníka v kuchyni. Jeho kvality dobre poznajú aj Rožňavčania. Kde si ho v našom okolí môžete nazbierať?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM