Peter Simon Správy

Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: Vlachovčania sa vedia zomknúť

Najväčšie sympatie si v našej ankete získala dedinka Vlachovo. Obyvatelia obce podľa starostu vedia však spojiť sily.

Ilustračný obrázok k článku Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: Vlachovčania sa vedia zomknúť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

O titule najsympatickejšej obce v okrese Rožňava rozhodovali naši čitatelia. Už v prvých hlasovaniach začal rebríček popularity dediniek naberať kontúry.

Tesný výsledok

Najväčšími favoritmi boli do poslednej chvíle obce Vlachovo a Dedinky. S tesným rozdielom hlasov nakoniec zvíťazila obec Vlachovo, ktorú podporilo 706 hlasujúcich. Druhou boli Dedinky, prvú päticu doplnili Gemerská Poloma, Rejdová a Betliar.

Kompletné výsledky hlasovania nájdete v článku: Máme víťazov! Hlas ľudu vybral najsympatickejšie obce v okolí Rožňavy

Už druhé volebné obdobie stojí na čele Vlachova starosta Peter Pakes. Ako hovorí, výsledok hlasovania ho prekvapil. V každom prípade ma nesmierne teší, že sme sa stali najsympatickejšou obcou, a že občania okresu majú takýto názor na Vlachovo. Záujem o našu obec pretrváva aj v smere nových obyvateľov," povedal starosta.

Vedia držať spolu

„V obci nedávno zasadala aj kultúrna komisia a spomenulo sa tam aj toho hlasovanie. Tam sme preberali aj to, ako sa vedia naši obyvatelia zomknúť, čo sa následne odzrkadlilo aj vo výsledkoch tejto ankety. Vlachovo bolo stále družnou dedinkou. Občania držali a držia spolu, majú veľký záujem o rozvoj obce“ doplnil Peter Pakes.

Ako starosta doplnil, jeho rodná obec ma preňho osobité čaro, keďže v nej prežil krásne detstvo a teda celý svoj život. Na otázku, prečo by odporúčal navštíviť Vlachovo cezpoľným, reagoval takto. „V okolí máme krásne prírodné a historické pamiatky. Návštevníci by si určite mali pozrieť kaštieľ, ľadovňu, v strede obce sa nachádza prírodný skalnatý útvar, ktorý miestni volajú skauka a aj okolitú prírodu,“ dodal na záver starosta Vlachova.

O Vlachove ale aj ostatných obciach z prvej päťky najúspešnejších v hlasovaní, vám v najbližšom období prinesieme sériu zaujímavých tém.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM