Peter Simon Správy

Súčasný primátor Dobšinej Ján Slovák ohlásil opätovnú kandidatúru

Opätovnú kandidatúru v blížiacich sa voľbách ohlásil aj terajší primátor mesta Dobšiná, Ján Slovák.

Ilustračný obrázok k článku Súčasný primátor Dobšinej Ján Slovák ohlásil opätovnú kandidatúru
Zdroj: mestodobsina.sk

Ján Slovák v tohtoročných komunálnych voľbách zabojuje opäť o post primátora Dobšinej. Prečítajte si jeho oficiálne stanovisko.

„Vážení Dobšinčania, pomaličky sa končí volebné obdobie a stále častejšie dostávam otázku, či budem kandidovať na post primátora mesta Dobšiná aj v nadchádzajúcom volebnom období. V prvom rade musím najprv poďakovať za vašu dôveru a podporu, ktorú ste vložili do mojich rúk pri predchádzajúcich voľbách. Do predchádzajúcich volieb som nešiel so sľubmi, ale s reálnym zhodnotením faktov, čo je potrebné v našom meste zmeniť, dobudovať, opraviť, zlepšiť… a samozrejme s chuťou, elánom a množstvom energie pustiť sa do práce. Bilancovať čo sa podarilo, čo treba dokončiť, čo sa nestihlo, ale aj čo sa mohlo urobiť ináč, alebo čo sa urobilo zle, bude určite každý sám vlastnou hlavou,“ informoval primátor a dodal.

„Samozrejme do volieb znovu prehľadne zverejním činnosť vedenia mesta za celé volebné obdobie, realizované, poddané, čí pripravované projekty, stav mestských spoločností, finančný stav mesta atď., skrátka všetko dôležité, na základe čoho si každý bude vedieť vytvoriť reálny obraz na základe faktov a vykonanej práce, nie na základe dezinformácií, klamstiev, poloprávd a podobných úkazov, ktoré sú v dnešnej politike úplne bežným javom,“ spresnil.

Podľa jeho slov sa pomaličky sa pred voľbami stáva pravidlom, že čím viac “špiny“ nahádzať na toho druhého tým lepšie. Obviňovanie, osočovanie, urážanie… také bežné praktiky volebnej kampane už začínajú aj tu, však učiť sa dá vo veľkej politike, keď toto bez akýchkoľvek zábran praktizujú aj naši štátnici.

„S plnou istotou môžem vyhlásiť, že na takúto úroveň určite nespadnem. Pokiaľ predsa niekto má dôkaz o nejakej protizákonnej činnosti, má možnosť to nahlásiť orgánom činným v týchto veciach, inak sú to len a len prázdne reči za určitým účelom a cieľom. Odrazu sú tu nové “profilovky“, či rôzne pseudonymy na sociálnych sieťach a objavujú sa odborníci, ktorí všade boli a všetko vedia. Pochopiteľne bude podľa nich všetko čo sa doteraz urobilo len zlé, nedokonalé a drahé. Škoda, že sa títo “odborníci“ nezapájali do činností mesta po celú dobu, ale už to tak chodí, že len pred voľbami sa treba prezentovať, ukazovať, zapájať sa do aktivít… a potom si každý rozmýšľajúci človek položí otázku: “A kde boli doteraz, keď všetko vedia ???“ Každý má predsa možnosť zapojiť sa do chodu mesta a každý dobrý nápad vždy bol, je a aj bude vítaný, tak isto ako aj konštruktívna kritika, ktorá nás posúva ďalej. Na žiadne provokačné predvolebné aktivity asi ani nemá zmysel nejako reagovať,“ upresnil súčasný primátor Dobšinej.

„Dnes už ľudia rozmýšľajú a sú všímaví, nenechajú sa opiť “rožkom“ a už vôbec nie sľubmi, básňami, konšpiráciami, či “fantazmagóriami“. Rešpektujem, že každý kto spĺňa podmienky, má právo uchádzať sa o post primátora mesta, no môj názor je, že uchádzač by mal mať aspoň akú takú vedomosť a prehľad o verejnej správe, pretože tá funguje úplne ináč ako všetko ostatné. Niekto týmto postom hľadá zamestnanie, prestíž, niekto rôzne zabezpečenie dôchodku, niekto… no táto práca je v prvom rade poslaním. Pôsobím vo verejnej správe už ôsmy rok a táto práca dokáže stále prekvapiť niečím novým. Nie nadarmo sa povie, že práca s ľuďmi je tá najťažšia. Samozrejme neznevažujem akékoľvek zamestnanie, pretože som presvedčený, že všetko je v prvom rade o ľudskej stránke. Vážim si každého človeka, pretože svojim spôsobom je každý potrebný, no určite mierkou hodnotenia stále bola a bude práca a výsledky, ktoré za nami ostávajú v akomkoľvek obore, či smere,“ uviedol Ján Slovák.

„Veľmi rád by som dokončil prácu, ktorú som v tomto meste začal. Jedno volebné obdobie je veľmi krátke na to, aby sa dali napraviť desaťročia zanedbávané veci. Toto platí obzvlášť, ak musíte nespočetné množstvo hodín venovať riešeniu problémov, ktorým sa dalo v minulosti predísť, viď kanalizácia. So vztýčenou hlavou a hrdo môžem vyhlásiť, že toto mesto sa pohlo správnym smerom, čo je zásluhou celého tímu ľudí zapojených do tohto zložitého procesu. Aj keď by sme si všetci priali, aby to napredovanie bolo rýchlejšie, musíme pracovať a kalkulovať len s tým čo máme a čo sa nám darí zabezpečiť. Vo veľkej väčšine prípadov je tou brzdou legislatíva, verejné obstarávania, obštrukcie, “polená pod nohami“…, faktom ale je, že verejná správa môže konať a postupovať, len zákonným spôsobom pri všetkých činnostiach,“ hovorí.

Ako doplnil, samospráva nie je schopná, a ani to nemá v právomoci väčšinu týchto záležitosti urýchliť, alebo meniť. „Vážení Dobšinčania, priatelia a známi, budem sa uchádzať o post primátora mesta Dobšiná aj v týchto nadchádzajúcich komunálnych voľbách, ako nezávislý kandidát, pravdepodobne s podporou niekoľkých politických strán, bez prázdnych sľubov, len reálnou prácou. Voľby sú tu na to, aby sme si mohli slobodne vybrať, preto vám prajem šťastnú voľbu a tým nespokojným trpezlivosť, alebo možnosť nájsť toho svojho ideálneho kandidáta,“ uviedol na záver primátor mesta Dobšiná, Ján Slovák.

Ak sa chystáte aj vy kandidovať, dajte nám o tom vedieť na mail roznava@global24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM