Peter Simon Kultúra

TOP akcie v Rožňave: TOTO nás čaká v Rožňave a okolí do konca roka

Koniec roka už klope na dvere. Vybrali sme preto podujatia, ktoré počas neho radíme nevynechať v Rožňave a okolí a považujeme ich za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku TOP akcie v Rožňave: TOTO  nás čaká v Rožňave a okolí do konca roka
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Záver roka sa nezadržateľne blíži. Našu pozornosť sme upriamili na podujatia, ktoré sa chystajú v meste i blízkom okolí. Vybrali sme tie najlepšie z nich, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť.

ROK NA GEMERI – Zimný festival zvykov a obyčají Gemera

19. – 24. november 2018 Dom tradičnej kultúry Gemera a OKC, Rožňava
Zimný festival Rok na Gemeri už po dvadsiaty štvrtý krát láka milovníkov folklóru a ľudových tradícií svojou pestrou programovou ponukou. Podujatie pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku organizuje Gemerské osvetové stredisko (GOS), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s mestom Rožňava.

Charitánia 2018

22. novembra 2018 od 15:00 hod. Divadlo Actores Rožňava
CHARITÁNIA – benefičný koncert ako darček pre deti a osoby s mentálnym postihnutím pri príležitosti výročia založenia AMALIA – DSS Rožňava

Vianočné trhy v Rožňave

4. – 6. december 2018 od 13:00 hod. Námestie baníkov, Rožňava
Na trhoch, ako už tradične, nájde každý to svoje. Tovar ponúkne niekoľko desiatok stánkov, ktoré budú rozložené po celom rožňavskom námestí. Od remeselníckych výrobkov až po medovníky, či chutné varené víno, ktoré určite zahreje. Tešiť sa môžete na tú pravú vianočnú atmosféru.

Grófka bez kaštieľa – nová výstava v betliarskom múzeu

5. december 2018, Kaštieľ Betliar Pracovníci múzea v Betliari si pre nadšencov histórie pripravili novú výstavu pod názvom Grófka bez kaštieľa – Elizabeth Olgyay Andrássy a jej pozostalosť. Výstava sa uskutoční od 5. decembra 2018 do 30. apríla 2019 v betliarskom kaštieli.

Mikuláš a rozsvietenie vianočného stromu

6. december 2018 od 17:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Deti už onedlho poteší príchod Mikuláša. Ten so svojou družinou zavíta aj priamo na Námestie baníkov. Oslava Mikuláša vo veľkom štýle sa uskutoční aj v našom meste. Ako sme zistili, na Námestí baníkov sa ukáže 6. decembra 2018 od 17:00 hod. Prítomní sa môžu tešiť aj na divadelný program a tradičné rozsvietenie stromčeka.

Desmod – teatro set 2018

10. december 2018 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Skupina Desmod sa o pár dní predstaví fanúšikom v novej muzikantskej podobe. V dvanástich mestách na turné Teatro Set ponúkne zmes akustických úprav hitov a jemne drzého slova pod prísnou rukou principála, krotiteľa a eskamotéra Michala Malichera.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM