Peter Simon Správy

TOTO je naozaj krása: Pozrite si zamrznuté ZÁBERY jedinečného Hrhovského vodopádu!

Jedinečný vodopád svojho druhu je najväčším a najvýdatnejším vodopádom v oblasti Slovenského krasu. Nachádza sa priamo v obci Hrhov.

Ilustračný obrázok k článku TOTO je naozaj krása: Pozrite si zamrznuté ZÁBERY jedinečného Hrhovského vodopádu!
15
Galéria
Zdroj: TASR

Hrhovský vodopád je najväčším a najvýdatnejším vodopádom v oblasti Slovenského krasu. Len máloktorá obec na Slovensku sa môže popýšiť takou atrakciou ako Hrhov, nachádzajúci sa v rožňavskom okrese. Priamo v strede obce tu totiž buráca nádherný 15 metrov vysoký vodopád napájaný jednou z najvýdatnejších vyvieračiek v Slovenskom krase.

Voda padá z travertínovej terasy, ktorá je veľmi estetickým prírodným výtvorom – najmä pri pohľade zblízka je vidno typickú travertínovú pórovú štruktúru, kvôli ktorej je tento druh vápenca tak cenený, informuje stránka slovensky-kras.eu.

Jeho výnimočnosť spočíva v tom, že sa nachádza priamo v obci Hrhov medzi obytnými domami. Hrhovský vodopád je napájaný vyvieračkou Féj. Návšteva vodopádu je vhodná aj pre malé deti a je zvládnuteľná naozaj pre každého.

Prudký tok vody z vyvieračky nezamrzol ani v týchto mrazivých dňoch, iba okraje vodopádu zdobia ľadové cencúle.

Priestor pred vodopádom slúži ako oddychovo-relaxačná zóna. Bol tu vybudovaný altánok, lavička a vstupná brána s mostíkom.

Zdroj: www.slovensky-kras.eu

Obrazom: Vodopád v Hrhove zdobia ľadové cencúle
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM