Správy

TOTO sa podarilo: L Racing druhýkrát po sebe absolútny Majster Slovenska do vrchu!

Majstrovstvá Slovenska preteky automobilov do vrchu (MSR PAV) majú konečne svojho absolútneho víťaza: druhýkrát po sebe je ním Věroslav Cvrček ml. z tímu L Racing.

Ilustračný obrázok k článku TOTO sa podarilo: L Racing druhýkrát po sebe absolútny Majster Slovenska do vrchu!
Zdroj: L Racing

Sériou jasných víťazstiev v tejto sezóne si L Racing zabezpečil titul už uplynulý víkend na Pezinskej Babe počas pretekov Todos Cena Slovenska 2019. Do konca sezóny ostávajú ešte preteky na Ostrej Lúke.

Pôvodne zrušené preteky na známej Pezinskej Babe sa vrátili do kalendára v septembrovom termíne. Priniesli so sebou aj dávku nepredvídateľnosti, a to vďaka premenlivému počasiu. Vybehnúť 5100-metrový kopec vo vysokom tempe nie je žiadna maličkosť, obzvlášť keď sedíte v ostrom pretekárskom aute. L Racing a mechanici Rexteam pripravili tento rok doslova neprekonateľnú Škodu Fabiu RS2000.

Jedenásť víťazstiev z doterajších trinástich pretekov je silná bilancia. Práve tie ostatné dve trofeje prišli cez víkend na Pezinskej Babe.

„Na Babu sme vyrazili nastavení urobiť rozhodujúci krok k obhajobe majstrovského titulu. Nebolo nutné zvíťaziť, stačili by nám dve tretie miesta. Nie je jednoduché preteky iba dokončiť. Aj s autom, ktoré je pripravené s maximálnou pozornosťou, je pri daných parametroch nemalé riziko poruchy. Naviac s počasím, ktoré panovalo celý víkend, rastie veľmi riziko jazdeckej chyby. To všetko sa nám našťastie vyhlo, v aute som sa cítil úplne prirodzene, auto skvele zatáčalo a reagovalo presne tak, ako som chcel. Výsledkom boli štyri víťazné jazdy a s nimi dve absolútne víťazstvá. Je to už deviate víťazstvo za sebou a jedenáste v tejto sezóne. Som rád, že som silnú dôveru a podporu L Racingu, pána Liptáka a jeho rodiny nesklamal. Za štyri roky spolupráce sme vytvorili veľmi silný celok. Rovnako ďakujem Rexteamu a mojej rodine za podporu nielen v tejto sezóne,“ zhodnotil majster volantu Věroslav Cvrček ml.

Výborne sa darilo aj nesmierne talentovanému a odhodlanému pretekárovi Denisovi Pavlíkovi. Mladý Betliarčan si za volantom Peugeotu 208 VTi R2 vyjazdil okrem cenných trofejí predovšetkým body, ktoré mu pri dávke talentu aj šťastia pomôžu k zisku titulu v triedach A. Práve v „Áčkach“ dominoval na Pezinskej Babe s veľkým náskokom pred konkurenciou.

„Získať titul Majstra Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu nie je nič jednoduché. Ani keď vyhrávate s vážnym náskokom pred konkurenciou. Trvalo niekoľko rokov, kým sme v spolupráci s Rexteam dostali na trať dokonalý pretekársky stroj a za volant fantastického a ambiciózneho pretekára Věroslava. Titul nepadol do rúk len tak, je za tým množstvo práce v dielňach, v kanceláriách a v obrovských rýchlostiach na neľahkých tratiach. Je to náš druhý titul po sebe a pevne verím, že nás ešte čakajú ďalšie krásne výsledky. Aj Denis jazdil výborne a pri dávke šťastia mu titul v triedach A neujde. Ďakujem všetkým, čo sa podieľajú na našich športových úspechoch,“ povedal na záver manažér tímu L Racing, Ján Lipták.

Foto: ilustračné

Zdroj: L Racing

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM