Peter Simon Kultúra

Tunel pod Homôlkou opäť ožije zábavou: V podzemí sa chystá atraktívny program!

Akcia, ktorá svojou jedinečnosťou prekročila hranice Rožňavského okresu i celého Gemera. Kvôli koncertu v tuneli pod Homôlkou sem vlani neváhali doraziť ani ľudia zo vzdialenejších kútov krajiny i zahraničia. Tento rok sa pripravuje tretí ročník a známy je už program, na ktorý sa môžete začať tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Tunel pod Homôlkou opäť ožije zábavou: V podzemí sa chystá atraktívny program!
Zdroj: Dnes24.sk

Tunel pod Homôlkou pochádza ešte z obdobia druhej svetovej vojny, no žiadny vlak jeho múrmi nikdy neprešiel. Nový život sa tunelu vdýchol v roku 2012. Lesné družstvo Slavošovce sa pustilo do rekonštrukcie vstupného portálu tunela a jeho okolia, ktoré sa premenilo na oddychovú zónu a tunel na turistickú atrakciu. Jedinečnou udalosťou sa stal koncert, ktorý sa tam odvtedy každoročne uskutočňuje.

Tento rok je na programe tretí ročník Koncertu v tuneli pod Homôlkou venovaný P. E. Dobšinskému a deň D bude 4. september 2015. Organizátormi podujatia sú Lesné družstvo Slavošovce, OZ Slavoj Slavošovce a obec Slavošovce. Zaujímavý deň začne ukážkou požiarneho zásahu DHZO Slavošovce, divadelným predstavením hercov z divadla ACTORES Rožňava, maľovaním na tvár, jazdou na koni a inými atrakciami najmä pre najmenších.

Od 15-tej začne druhá fáza programu pre tých skôr narodených. Tešiť sa môžete na revivalové verzie známych hitov v podaní Štvorky či na folklórnu skupinu Revúška. Od 17:00 už bude pódium patriť Kandráčovcom a následne skupine Roba Šimka – MassRiot. Program bude vrcholiť koncertom skupiny Metalinda, legendárna kapela vystúpi od 20-tej.

Programom budú celý deň sprevádzať moderátori Gabriela Tomajková a Robert Kobezda. Chýbať nebude občerstvenie a pravý poľovnícky guľáš. Vstupné bude päť eur pre dospelých a dve eurá pre deti, ale aj dôchodcov a ZŤP.

Ďalšie informácie už čoskoro!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM