Peter Simon Správy

Úprimné slová primátora Michala Domika po zasadnutí: Mal som stres, no učím sa

Nový primátor Michal Domik už úraduje. Po zložení sľubu sme ho vyspovedali. Prezradil aj to, čo by malo v najbližšej dobe v meste pribudnúť.

Ilustračný obrázok k článku Úprimné slová primátora Michala Domika po zasadnutí: Mal som stres, no učím sa
56
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Post primátora nášho mesta po novom zaujal Michal Domik. Toho sme po zložení primátorského sľubu vyspovedali. Ako na úvod prezradil, od štvrtka už zasadne do svojej kancelárie. Podľa jeho slov momentálne ešte prebieha preberanie inventáru, pozrú si objekty mesta a bude preberať kľúče.

„Toto ustanovujúce zastupiteľstvo bolo veľkým očakávaním z mojej strany. Mal som určite stres, v živote som sa s týmto nestretol, aby som musel rečniť a rozprávať pred toľkými ľuďmi. Do budúcnosti si na to zvyknem – učím sa,“ povedal primátor Michal Domik.

Investovať do obyvateľov mesta

Ožiť má šport aj kultúra. „Tak isto, ako som povedal, že dáme do športu, tak dáme aj do kultúry, takže, či už šport alebo kultúra, chceme investovať do obyvateľov mesta, aby sa im lepšie žilo a aby sa navzájom stretávali,“ spresnil primátor.

Detské ihriská aj opravy chodníkov

„Moje priority budem väčšinou prejednávať s poslancami. Dali svoje návrhy a medzi prvými to bude určite vytvorenie detských ihrísk na každom sídlisku. Potom bude urgentná oprava chodníkov a to spôsobom, že vytvoríme pracovnú čatu s 20 ľuďmi, ktorým by sme kúpili stroje na zámkovú dlažbu. Cez zimu by sme ich zamestnali na výrobu a v letných mesiacoch by ju už skladali. Ďalšie priority sú oprava ciest a podpora športu a kultúry. Taktiež by sme chceli vytvoriť sieň slávy (športovcom a aj kultúrnym osobnostiam). A hlavne efektívne riadiť mesto, aby sme znížili výdaje z mestskej kasy,“ povedal Domik.

Ako na záver doplnil, peniaze chce rozdeľovať efektívnejšie. „Myslím si, že vieme v meste toho strašne veľa urobiť a hlavne pre ľudí. Veľa vecí sa v meste už aj robilo, ale nemalo to efekt pre obyvateľov. Spomenúť môžem napríklad aj zloženie komisií, kde budú členovia aj z radu športových klubov, zástupcov školských zariadení, či z kultúrnej sféry a peniaze sa rozdelia oveľa efektívnejšie,“ povedal na záver primátor Rožňavy.

Obrazom: Fotky z ustanovujúceho zasadnutia MZ v Rožňave
56
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM