Peter Simon Správy

V kaštieli otvorili vynovenú expozíciu: Pozrite si, ako to tam vyzerá

V známom kaštieli pri Rožňave nezaháľajú ani počas zimného obdobia. Vytvorili reinštaláciu nábytku a zariadenia, ktorá púta pozornosť. Prečítajte si, že prečo.

Ilustračný obrázok k článku V kaštieli otvorili vynovenú expozíciu: Pozrite si, ako to tam vyzerá
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kaštieľ v Betliari otvoril vynovenú expozíciu. Tí ktorí sa rozhodnú historickú pamiatku navštíviť sa môžu tešiť na autentické umiestnenie nábytku tak, ako ho zanechali poslední obyvatelia. Kaštieľ sa teší obľube i počas zimných prázdnin, kedy ho navštevujú aj rodiny s deťmi.

Po dlhšom čase, keď bol kaštieľ z dôvodu reinštalácií, revitalizácie, údržby a realizácie spoločného projektu so známou televíziou zatvorený, otvorili pre verejnosť 27. decembra 2016.

Pozrite si v našej galérii, ako to v kaštieli momentálne vyzerá.

„Návštevníci môžu vidieť zreinštalovaný kabinet rarít, kde uvidia doteraz nikdy nevystavované vzácnosti z pôvodných zbierok Andrássyovcov, jednu z najväčších kúpeľní, detskú izbu a galériu starých majstrov, kde budú vystavené najhodnotnejšie výtvarné diela Andrássyovskej rodiny,“ uviedla kultúrno-propagačná manažérka múzea, Judita Krajčiová.

Ako dodala, reinštaláciami sa snažia vrátiť kaštieľ do podoby z čias Andrássyovcov – čím upriamujú pozornosť na autenticitu a pôvodnosť zbierok v múzeu. „Pridali sme do expozície viac ako 100 nových predmetov z našich depozitárov,“ spresnila Krajčiová.

Obrazom: Pozrite si vynoveú expozíciu v Betliari
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM