Rôzne

V okolí Rožňavy chcú do cyklotrás zainvestovať MILIÓNY! Prilákajú 100-tisíc cyklistov ročne?

Veľká plány župy v súvislosti s cyklistikou na Gemeri. Zainvestovať chce vyše 10 miliónov eur!

Ilustračný obrázok k článku V okolí Rožňavy chcú do cyklotrás zainvestovať MILIÓNY! Prilákajú 100-tisíc cyklistov ročne?
Zdroj: Pixabay.com

„Ak ste si niekedy skúsili jazdu na dvoch kolesách v okolí Rožňavy, viete, že horský bicykel je v tomto náročnom teréne skvelou voľbou. Na župe pracujeme na tom, aby sme cyklistiku na Gemeri priblížili aj menej zdatnejším športovcom,“ týmito slovami začal svoj príspevok na sociálnej sieti predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Do roku 2030 tu plánujú podľa jeho slov vybudovať sieť krajských Bike Pointov, kde cyklisti nájdu servisné stojany, informačné panely s mapami, lavicové sedenie na oddych aj elektronabíjačky.

„V najbližších siedmich rokoch chceme zainvestovať do cyklotrás na Gemeri odhadom 10,6 milióna eur. Najvýznamnejšou investíciou je Gemer Trail, kam plánujeme prilákať až 100-tisíc cyklistov ročne,“ načrtol odvážne plány Trnka.

Trasa s navrhovanou dĺžkou 52 kilometrov má prepojiť najväčšie atrakcie Gemera prostredníctvom cyklistických cestičiek, upravených hrádzí rieky Slaná a modernizovaných účelových komunikácií s minimálnym pohybom vozidiel.

Koncepciu Cyklodestinácie Gemer budú v pondelok schvaľovať poslanci krajského zastupiteľstva.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM