Kultúra

V rožňavskom kláštore pripravujú NOVINKU: Poteší domácich aj turistov

Už aj Rožňavčania budú mať príležitosť na zdieľanie svojich nápadov s druhými vďaka novému alternatívnemu priestoru.

Ilustračný obrázok k článku V rožňavskom kláštore pripravujú NOVINKU: Poteší domácich aj turistov
3
Galéria
Zdroj: KC Kláštor v Rožňava

V rožňavskom Kultúrno – kreatívnom centre Kláštor sa už v septembri otvoria priestory coworkingového centra, ktoré Rožňavčanom i návštevníkom mesta poskytne nielen pracovné zázemie, ale aj možnosti na vzájomné prepájanie sa a zdieľanie skúseností.  „Podobný priestor doteraz v meste chýbal. Jeho poslaním je poskytnúť krátkodobé či dlhodobé pracovné a kreatívne prostredie nielen domácim Rožňavčanom, ale aj návštevníkom mesta a Gemera,” hovorí Katarína Bajzíková z KC Kláštor.  

Nové inšpirácie

Hoci v priestoroch Kláštora je otvorená kaviareň Rajský dvor, nemusí byť vždy vhodným miestom pre ľudí, ktorí potrebujú vlastný pracovný kút alebo tvorivý pokoj. „Co-work im to chce poskytnúť. V spoločnom priestore sa navyše môžu stretávať s ďalšími a zdieľať svoje skúsenosti či načerpať nové inšpirácie,” vysvetľuje Katarína Bajzíková.

Coworkingové centrum v KC Kláštor podľa nej môže byť aj vhodnou príležitosťou na prepojenie sa so zaujímavými ľuďmi, ktorí v meste žijú alebo sa zapájajú do oživenia komunity, ktorá sa snaží niečo urobiť pre Rožňavu a Gemer. 

Načerpali skúsenosti

Výmene skúseností z rôznych novovzniknutých co-workov sa uplynulé dni venovala aj konferencia Od komunikácii ku coworkingu, ktorá spojila ľudí a majiteľov z iných co-workingových centier v regiónoch.

Zaujíma nás, ako sa im podarilo rozbehnúť, aké prekážky museli prekonávať a ako dnes ľudia co-worky v jednotlivých mestách využívajú,” dodáva Katarína Bajzíková.

O dôležitosti strategickej a cielenej komunikácie pre firmy a organizácie prostredníctvom rozprávania príbehov prišli do Rožňavy aj vďaka podpore programu ACF Slovakia porozprávať odborníci na storytelling, Vedat Sevincera a Sturla Bjerkaker z Nórska. „Veľa organizácií a firiem dnes stále nedokáže efektívne komunikovať. Častou výzvou je osloviť ľudí mimo svojho publika. Často nevedia odhadnúť svoju cieľovú skupinu a používajú zložitý jazyk, ktorým nevedia priblížiť svoje aktivity širšej verejnosti,” konštatuje Katarína Bajzíková. 

Kníhkupectvo aj krajčírska dielňa

Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor vzniklo v roku 2016, keď skupina nadšencov začala premieňať budovu starého kláštora na miesto pre komunitu, ktorá by žila kultúrou a umením.

V Kláštore sa dnes organizujú rôzne kultúrne podujatia v podobe koncertov, diskusií a čítačiek, pričom v jeho priestoroch sa otvorilo aj kníhkupectvo.

Najnovšie ponúka ubytovacie priestory a do budúcna má tiež v pláne poskytovať rezidencie umelcom, ktorí zavítajú do Rožňavy. V KC Kláštor oživili aj krajčírsku dielňu, ktorej cieľom je šiť pre slovenské značky pomalej udržateľnej módy a pritom vytváraťa rozvíjať vlastné produkty. 

Kultúrno kreatívne centrum Kláštor pripravuje coworkingové centrum
3
Galéria
Zdroj: KC Kláštor v Rožňava

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM