Peter Simon Správy

Veľkonočné trhy v Rožňave: Okrem tradičných výrobkov aj chutné dobroty, FOTO

Tradičné Veľkonočné trhy zavítali aj do nášho mesta. Okrem rozličného sortimentu si návštevníci môžu pochutnať na miestnych špecialitách, medovine, no zakúpiť si môžu aj rôzne remeselnícke produkty.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v Rožňave: Okrem tradičných výrobkov aj chutné dobroty, FOTO
50
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Desiatky trhovníkov ponúkajú svoje výrobky počas Veľkonočných trhov.

Pre mnohých najkrajšie mesiace v roku už cítiť aj vo vzduchu. Trhy v srdci Rožňavy sa možno aj preto tešia každoročne veľkej obľube. Oficiálne sa tohtoročné Veľkonočné trhy v našom meste konajú v dňoch 11.-12.-13 apríla 2019 na Námestí baníkov v Rožňave.

Predajná doba, ktorú môžu návštevníci využiť, bude v prvý deň od 12:00 hod. do 20:00 hod. a ďalšie dni od ôsmej rána do ôsmej večera.V prvý deň však prevláda sychravé počasie. Široký sortiment ručne vyrobených výrobkov zaujal každú vekovú kategóriu.

Pozrite si v našej galérii fotky z tohtoročných Veľkonočných trhov v Rožňave.

Ako po minulé roky je ohlas občanov na organizovanie tohto podujatia dobrý. Tieto trhy sú, ako každoročne, sprevádzané krásnou sviatočnou atmosférou. Široký sortiment ručne vyrobených výrobkov zaujme azda každú vekovú kategóriu. Výrobu niektorých predmetov už tradične uvidíme aj priamo na mieste. „Na trhy som sa tešila, aj keď viacerí ich ofrflú aj tak je super, že sa také niečo pravidelne v našom meste organizuje. Je to spestrenie všedného života, ku ktorému už neodmysliteľne patrí aj celá Veľkonočná atmosféra. Pochutnali sme si s rodinou aj na ponúkaných jedlách,“ zhodnotila mamička Majka.

Na pultoch predajcov samozrejme nechýbajú už všakovaké dobroty, ako grilovaná klobása, údené koleno, či tradičné lokše. Oslovení predajcovia sa zhodli, že Rožňavčanom najviac chutí mäso, a to v akej forme pripravené, je jedno, povedal jeden predajca s úsmevom.

Obrazom: Veľkonočné trhy v Rožňave
50
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM