Peter Simon Správy

VIZUALIZÁCIA Póschovej záhrady: Kedy by mali začať práce?

Známe miesto v Rožňave by malo opeknieť. Po dlhých rokoch voda, nové lavičky, chodníky a v neposlednom rade aj drevené pódium! Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIA Póschovej záhrady: Kedy by mali začať práce?
11
Galéria
Zdroj: pavolburdiga.sk

Známe miesto v Rožňave by malo už onedlho opeknieť. Vlada ešte na uplynulom výjazdovom rokovaní v našom meste okrem iného poskytla presne 300 000 eur na revitalizáciu parku Pôschova záhrada. Čo sa vynoví, a kedy by sa mali práce začať?

Revitalizácia je vyfinancovaná

Ako informoval primátor mesta Pavol Burdiga na svojom oficiálnom webe, na rekonštrukciu Póschovej záhrady sa mestu podarilo získať 300 000 eur. „Peniaze sa získali na výjazdovom zasadnutí vlády pred pár týždňami, a tým je vlastne kompletne vyfinancovaná celá stavba. Samotná rekonštrukcia by sa mala začať v prvej polovici budúceho roka a ja dúfam, že nám vyrastie ďalšia oddychová zóna,“ uviedol.

Podľa jeho slov je park „Póschova záhrada“ významným komunikačným uzlom v centrálnej časti mesta. „Zámerom revitalizácie je vytvoriť moderný mestský priestor pre všetky vekové kategórie obyvateľstva. Rekonštrukcia chodníkov a verejného osvetlenia zabezpečí pohodlnú a bezpečnú komunikáciu v tomto priestore,“ spresnil.

Pozrite si v našej galérii prvé zábery vizualizácie, ktoré si dalo vypracovať naše mesto ešte pred schválením finančnej dotácie na tento projekt.

Dominantou parku je fontána

Tá si vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu. „Práve v tejto časti je cieľom vytvoriť modernú oddychovú zónu, vo forme dreveného pódia a sedenia. Drevené pódium bude doplnené vhodnou zeleňou, ktorá odľahčí vytvorené stavebné prvky a esteticky zvýši kvalitu prostredia v parku. V okolí fontány a jej nádrže budú zrekonštruované spevnené plochy a umiestni sa tu potrebný mestský mobiliár. V celom parku sa odborne ošetrí pôvodná zeleň a podľa architektonického návrhu sa vysadia nové prvky zelene,“ dodal na záver Pavol Burdiga.

Obrazom: Vizualizácia Póschovej záhrady v Rožňave
11
Galéria
Zdroj: pavolburdiga.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM