Správy

Začína Študentská kvapka krvi: Kedy môžete darovať krv v Rožňave?

Aj tento rok odštartovala Študentská kvapka krvi. V poradí už 26. ročník sa snaží motivovať mladých ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Začína Študentská kvapka krvi: Kedy môžete darovať krv v Rožňave?
Zdroj: TASR

26. ročník kampane potrvá päť týždňov – začína 19. októbra a končí 20. novembra 2020. Študentská kvapka krvi prebieha v čase, keď sa kvôli pandémii COVID-19 sprísňujú opatrenia v celej krajine.

Darcovia sú dôležití

V tejto situácii sú však pravidelní darcovia krvi ešte dôležitejší. Mobilné odbery krvi boli síce v celej krajine zrušené, krv je však stále možné darovať na odberových pracoviskách Národnej transfúznej služby SR a na hematologicko-transfúznych oddeleniach nemocníc.

„Ak ste zdraví a spĺňate aj ďalšie podmienky darovania krvi, neodkladajte svoje rozhodnutie na neskôr, teraz je vaša pomoc mimoriadne dôležitá,“ zdôrazňuje Zuzana Rosiarová, generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža.

Treba sa objednať

„Darcovia krvi sa v tomto mimoriadnom období musia vopred objednať na presný čas. Preto ak chcete darovať krv, skontaktujte sa čím skôr s najbližším odberovým pracoviskom a dohodnite si najbližší termín,“ dopĺňa.

„Územný spolok SČK v Rožňave sa k tejto kampani pridáva a pozýva všetkých darcov krvi a prvodarcov na odber krvi na Hematologicko-transfúzne oddelenie Nemocnice s poliklinikou sv. Barbory a.s. v Rožňave, vždy v utorok a piatok od 20. októbra do 20. novembra,“ informovala odborná pracovníčka z Červeného kríža v Rožňave, Michaela Letanovská.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM