Peter Simon Komunálne voľby

Získal vyše tisíc hlasov Rožňavčanov: Odkaz poslanca Jána Lacha (59) obyvateľom

Aj keď najviac poslaneckých hlasov získal Michal Domik, ten zasadne na stoličku primátora, no druhým kandidátom s najväčším počtom poslaneckých hlasov bol známy Rožňavčan, Ján Lach. Práve preto sme ho oslovili.

Ilustračný obrázok k článku Získal vyše tisíc hlasov Rožňavčanov: Odkaz poslanca Jána Lacha (59) obyvateľom
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavčania si zvolili v sobotňajších komunálnych voľbách 17 poslancov. Najviac poslaneckých hlasov odovzdali práve Michalovi Domikovi (NEKA). Bolo ich presne 1 126. Ten zaujme post primátora nášho mesta. Práve preto sme oslovili Jána Lacha (NEKA), ktorý ako druhý z celkového počtu zvolených poslancov získal najväčší počet hlasov – 1099.

Rožňavčan Ján Lach (NEKA) kandidoval aj na post primátora Rožňavy. To mu však nevyšlo, no poslanecký mandát obhájil. V rámci volieb do zastupiteľstva si Rožňavčania zvolili 17 poslancov mestského zastupiteľstva do dvoch volebných obvodov. Samozrejme, každý volebný obvod má iný počet voličov a mal aj iné množstvo kandidátov, medzi ktorých sa hlasy v konečnom dôsledku rozdelili. O tom, ktorých kandidátov si Rožňavčania zvolili na nasledujúce štyri roky do MZ sme informovali TU.

V prvom volebnom obvode volili obyvatelia deväť zástupcov do rožňavského poslaneckého zboru. Najviac, 1126 platných hlasov, voliči odovzdali nezávislému kandidátovi Michalovi Domikovi, ten však zaujme post primátora mesta. Druhým kandidátom s najvyšším počtom platných hlasov (1099) sa stal Ján Lach. Ako reagoval na tento volebný úspech?

„Ďakujem voličom za prejavenú dôveru. Gratulujem pánovi Domikovi k zvoleniu do funkcie primátora mesta a prajem mu veľa múdrych rozhodnutí. Jeho úspech bude aj úspechom pre obyvateľov mesta. V nasledujúcom volebnom období využijem svoje skúsenosti pri výkone funkcie poslanca mestského zastupiteľstva v záujme obyvateľov Rožňavy, ako som sa zaviazal pred voľbami,“ povedal pre Rožňavu24 Ján Lach.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM