Peter Simon Rôzne

Zo stovky škôl na druhom mieste: Študenti rožňavského gymnázia bodovali

Druhé miesto v súťaži Živá červená stužka v konkurencii 109 zapojených škôl získalo práve rožňavské gymnázium. Škola sa do akcie zapája každoročne.

Ilustračný obrázok k článku Zo stovky škôl na druhom mieste: Študenti rožňavského gymnázia bodovali
Zdroj: Dnes24.sk

Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave sa opäť zapojilo do kampane Svetového dňa boja proti AIDS. Škola si napokon odniesla druhé miesto v súťaži Živá červená stužka v konkurencii 109 zapojených škôl.

Ako informovala profesorka školy a koordinátorka kampane Alica Rihošeková, išlo o zapojenie sa žiakov do rôznych aktivít z príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS, ktorý si každoročne pripomíname aj na gymnáziu. „Cieľom bolo zvýšiť informovanosť žiakov o HIV/AIDS, ktoré sa stali globálnym problémom,“ hovorí Rihošeková.

Symbolom je červená stužka, ktorej pripnutím vyjadrujeme podporu osobám postihnutým HIV/AIDS. Infekcia HIV/AIDS predstavuje jednu z najhorších hrozieb pre ľudský život. Zasahuje do všetkých úrovní spoločnosti, rozvracia sociálny a ekonomický rozvoj, ohrozuje ľudské životy. „Na hodine etickej výchovy študenti vyrábali červené stužky pre celú školu a symbolicky sme si ich pripli. V priebehu kampane odzneli vo viacerých triedach prednášky a besedy na tému AIDS, vo vyšších ročníkoch bolo premietnuté DVD In your face (s varovným obsahom a užitočnými informáciami pred nákazou). V niektorých triedach si žiaci zhotovili nástenky s varovaním pred hrozbou HIV/AIDS. Na chodbe školy bol vystavený informačný panel kampane s fotografiami a výtvarnými prácami študentov,“ dodala na záver Alica Rihošeková.

Foto: Heuréka

Gymnázium v Rožňave sa opäť zapojilo do kampane Svetového dňa boja proti AIDS
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM