JAB Kultúra

Apríl v Spišskej v kocke: TOP 10 lákadiel, ktoré sa rozhodne oplatí zažiť

Urobte si program v predstihu. Zostavili sme pre vás ponuku aprílových akcií v našom meste. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Apríl v Spišskej v kocke: TOP 10 lákadiel, ktoré sa rozhodne oplatí zažiť
Zdroj: Dnes24.sk

Veľkonočná nedeľa na ľade

1. apríla 2018 o 11:45, Zimný štadión

Všetko už je upratané, pripravené, uvarené aj napečené a Športový klub Ferčekovce má pre vás ponuku ako tento pocit dobre vykonanej práce znásobiť na ľadovej ploche. Hokejky sú vítané. Členovia klubu majú vstup bezplatný.

Ja chlapec chudobný

6. apríla 2018 o 19:00, Dom kultúry Mier

Začiatkom apríla si prídu na svoje aj milovníci ľudoviek. V kultúrnom dome na sídlisku Mier je pripravený koncert Ľudovej hudby Štefana Cínu s uvedením nového CD „Ja chlapec chudobný.“

Rozprávkový bicykel

8. apríla 2018 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Zuza Kladivková na rozprávkovom bicykli putuje svetom. Rozpráva deťom príbeh o tom, čo zažila v krajine Dopravných pravidiel. Interaktívnu divadelnú hru, pri ktorej sa deti prostredníctvom prvkov matematiky, slovenčiny, logopédie či rytmiky naučia základné dopravné pravidlá aj to, ako sa správať s bicyklom na ceste alebo v autobuse. Po predstavení je pripravený animačný program.

Seniorské majstrovstvá mesta v plávaní

14. apríla 2018 od 8:00, Krytá plaváreň

Mesto Spišská Nová Ves, STEZ – Správa telovýchovných zariadení a Plavecký seniorský klub pozývajú občanov mesta, ktorí majú záujem o plavecký šport a preverenie svojich plaveckých schopností, na 14. ročník Seniorských majstrovstiev mesta v plávaní.

XXII. Ples ľudí s dobrým srdcom

14. apríla 2018 o 16:00, Koncertná sieň Reduty

Spišská katolícka charita, Mestské kultúrne centrum, Slovenský zväz zdravotne postihnutých – Klub detí a mládeže v Spišskej Novej Vsi organizujú už 22. krát Ples ľudí s dobrým srdcom. V sprievodnom programe vystúpi sláčikový orchester ZUŠ SNV pod vedením Mariany Kacvinskej, o hudbu sa postarajú bratia Luňákovci.

Chorus Iglovia

15. apríla 2018 o 17:00, koncertná sála Reduty

V polovičke mesiaca bude oslavovať svoje 30. výročie zmiešaný spevácky zbor z nášho mesta Chorus Iglovia. Pri tejto príležitosti sa bude v koncertnej sále Reduty konať ich koncert. Súčasť koncertu bude aj výstava fotografií, predaj CD a DVD.

D4VID

22. apríla 2018 o 16:00, Dom kultúry Mier

Tanečné divadlo ATak uvedie vo svojej jubilejnej 20. sezóne premiéru inscenácie D4V1D. Netradičné a moderné zobrazenie osoby starozákonného kráľa Dávida, prerozprávané cez jeho známe žalmy, ktoré zhudobnila výrazná osobnosť mladej gospelovej scény na Slovensku – speváčka Dominika Gurbaľová, si môžete pozrieť aj v našom meste.

Gotika na dotyk

18. apríla 2018 od 10:00

V rámci Svetového dňa kultúrneho dedičstva budú v Spišskej Novej Vsi pripravené v tento deň pripravené rôzne podujatia. Tešiť sa môžete na kreatívnu tvorivú dielňu v priestoroch stálej expozície Terra Gothica, spojenú s komentovanou prehliadkou, tematickú prehliadku mesta v znamení gotiky a pripravený bude aj večerný výstup do kostolnej veže vo svetle sviečok.

Retro párty 80´s

27. apríla 2018 o 19:00, Hotel Metropol

Oživte spomienky na krásne časy dávno minulé. Koncom mesiaca sa môžete zabaviť na legendárnch hitoch rock'n'rollu a diska 80-tych rokov a československého soc-popu. Do tanca bude hrať energická kapela 4ka BAND a DJ Jaro Lipták. Skvelá tanečná skupina Denzz Industry naladí na tie správne retro pohyby. Okrem hudby si vychutnáte aj pestrú dobovú výzdobu, nezabudnuteľné hry všakovakého druhu, kultové pochutiny i tradičný bufet 80-tych rokov.

Cigánski Diabli

30. apríla 2018 o 20:00, Športová hala

Cigánski Diabli sú jedinečným zoskupením hudobníkov, ktorí od roku 1991 dokázali to, čo sa v strednej Európe málokomu podarilo. Odbornou verejnosťou sú považovaní za jeden z najlepších orchestrov v kategórii Etno a World Music na svete. Popri množstve úspešných turné po celom svete si Cigánski diabli opäť nájdu čas aj na fanúšikov v našom meste. 7-členný orchester prinesie originálne diela, odvážne aranžmány a neobvyklé hudobné kombinácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM