JAB Rôzne

Budú v Spišskej psie toalety? Poznáme výsledky hlasovania aj reakciu mesta

Mesto Spišská Nová Ves zvažovalo inštaláciu psích toaliet. Svoj názor mohli vyjadriť aj obyvatelia. Ako to nakoniec dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Budú v Spišskej psie toalety? Poznáme výsledky hlasovania aj reakciu mesta
Zdroj: Mesto SNV

Nedávno sme vás na našom portáli informovali o možnosti mať v našom meste psie toalety. Mesto Spišská Nová Ves zvažovalo ich inštaláciu. Podľa slov kompetentných by psie toalety mohli prispieť k ekologickejšiemu a efektívnejšiemu riešeniu likvidácie a neutralizácie psích exkrementov na verejných priestranstvách a v obytných zónach.

Výsledky hlasovania

Pilotne bol pripravený návrh pre sídlisko Západ. O zámeroch mesto informovalo občanov aj prostredníctvom facebookovej stránky, kde zaznamenali prevažne negatívne ohlasy. Aj na Spišskej 24 mohli obyvatelia mesta vyjadriť svoj názor, ako aj zahlasovať, či sa im tento nápad páči, alebo nie. Vybrali sme niektoré z reakcií:

  • „Stačilo by úplne, aby každý po svojom psíkovi upratal a je vyriešené!"
  • „Tak toto je trochu pritiahnuté za vlasy."
  • „Chcem to vidieť, keď tam príde naraz zopár psíkov a feniek, kto bude mať prednosť, dámy či páni!?
  • „Majú ich v Handlovej, ľudia so psami ich nevyužívajú a mesto musí ešte x rokov platiť firme x tisíc eur."

Hoci poväčšine prevládali negatívne komentáre, samotné hlasovanie dopadlo nasledovne: Za inštaláciu psích toaliet bolo až 71,6 % hlasujúcich, proti 25,9 % a k odpovedi „je mi to jedno“ sa priklonilo 2,6 % našich čitateľov.

A čo na to mesto?

„Stretávame sa s rôznymi ohlasmi, občania sú za aj proti návrhu. Keďže nechceme našimi novinkami verejnosť poburovať, rozhodli sme sa zatiaľ návrh nerealizovať. Negatívne skúsenosti vyjadrili aj občania iných miest, v ktorých už boli inštalované. Psie toalety nie sú prioritou v starostlivosti o štvornohých miláčikov na území mesta, budeme sa snažiť posilňovať počet košov na psie exkrementy a zlepšiť podmienky našej stanice pre odchyt túlavých zvierat,“ uviedol vedúci oddelenia komunálneho servisu Tomáš Hamráček.

Zaregistrovali ste? Na skok od Spišskej sa volil Chlpáčik Spiša. Kliknite na galériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Spoznali sme  najkrajšieho Chlpáčika Spiša 2019
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM