JAB Rôzne

Čerstvé info o lyžiarskej sezóne z prvej ruky: Vyspovedali sme strediská v okolí Spišskej

Lyžiarska sezóna sa už blíži aj v okolí Spišskej. Zisťovali sme, ako sú na tom blízke zimné strediská. Prinášame vám čerstvé informácie priamo od nich.

Ilustračný obrázok k článku Čerstvé info o lyžiarskej sezóne z prvej ruky: Vyspovedali sme strediská v okolí Spišskej
Zdroj: TASR

40 cm snehu

V susednej Levoči začínajú s lyžovaním už tento víkend. Podľa slov vedúceho vlekov Jozefa Jabrockého, v Levočskej doline sa začalo so zasnežovaním už takmer pred mesiacom a milovníci zimných radovánok sa môžu tešiť na 40 centimetrov snehu. „Sezónu otvárame 17. decembra a k dispozícii budú pre našich návštevníkov všetky vleky,“ povedal Jabrocký s tým, že v prvý deň bude aj jednotné vstupné a to 5 eur.

Tešiť sa môžete podľa jeho slov aj na rôzne podujatia na svahu, ako napríklad na jazdu ohňom. Nebude chýbať ani večerné lyžovanie. „Od 25. decembra do 8. januára, okrem 31. decembra, to bude každý deň od 18.00 hod do 21.00 hod. Od 9.januára bude spustené večerné lyžovanie v utorok, piatok a sobotu v tom istom čase,“ doplnil Jabrocký.

Na oficiálne otvorenie sezóny sa pripravuje aj lyžiarske stredisko Ski Gugel Mlynky. Ako nám povedal prevádzkovateľ Rastislav Mašlonka, s otvorením lyžiarskej sezóny počítajú už 17. decembra a na lyžovania chtivých čaká 40 centimetrová snehová prikrývka. „K dispozícii sú dva lyžiarske vleky a tešiť sa môžu naši návštevníci tento rok aj na jazdu ohňa na svahu, ktorá sa bude konať vo februári,“ dodal.

Pankuškové aj rusnácke fašiangy

Aj v lyžiarskom stredisku Plejsy v Krompachoch zasnežujú v plnom prúde. Ako nás informovala Mária Ház, začiatok sezóny je naplánovaný na 25. decembra a k dispozícii budú podľa jej slov minimálne dva vleky. „Chceli by sme spustiť aj ten najdlhší, no všetko závisí od počasia,“ ozrejmila. Na začiatku februára nebude chýbať ani tradičná akcia Pankuškové fanšiangy a s ňou spojené rôzne sprievodné akcie či sprievod v maskách.

V nedeľu 18. decembra otvára lyžiarsku sezónu lyžiarske stredisko Poráč Brodok. „Momentálne intenzívne zasnežujeme. V nedeľu sa otvorí a potom uvidíme. Záleží od počasia, či sa bude lyžovať aj cez týždeň, či zatiaľ iba cez víkendy,“ povedali pre náš portál.

Zasnežovanie je v plnom prúde aj v lyžiarskom stredisku Mraznica –Hnilčík. „Lyžiarsku sezónu spúšťame 27. decembra a k dispozícii sú v našom stredisku tri vleky, z toho je jeden detský,“ ozrejmila Patrícia Frankovičová s tým, že tento rok sa môžeme tešiť aj na premiérovú akciu. „28. januára máme naplánované rusnácke fašiangy. Pripravený bude bohatý program, guláš a celú akciu spríjemní živá kapela,“ prezradila.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM